Start je eigen bouwblog

bouwblog

Sommige mensen hebben twee linker handen en laten elk klusje, hoe groot of klein ook, het liefst door iemand anders uitvoeren. Anderen hebben juist gouden handjes en kunnen het klussen nauwelijks nalaten. Vooral voor die laatste groep kan het om meerdere redenen interessant zijn om een eigen bouwblog op te starten. Een bouwblog biedt je de mogelijkheid om de klusjes die je hebt gedaan met anderen te delen. Je kunt daarbij aangeven welke materialen je hebt gebruikt, je gevolgde werkwijze en kunt lezers handige tips geven. Maar het mooiste van een eigen bouwblog is dat je er gewoon ook heel eenvoudig geld mee kunt verdienen.

Bouwblog

Wie een goed blog heeft, ongeacht of dit nu een bouwblog of een blog over vakantiereizen is, kan door bijvoorbeeld het vertonen van advertenties op het blog een aardig zakcentje bijverdienen. Wie regelmatig nieuwe artikelen plaatst op het bouwblog, zal langzaam maar zeker een groter publiek weten te trekken en een vaste groep van trouwe klussers om zich heen weten te verzamelen. Het aanbieden van producten die gerelateerd zijn aan het klussen, kan dan een volgende stap zijn om nog meer inkomsten te genereren met je bouwblog.

Waarop letten bij de start van je bouwblog?

Een blog opzetten hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je hebt webhosting nodig en er bestaat gratis software, bijvoorbeeld WordPress, waarmee je in een paar minuten al een standaard blog kunt beginnen. Voor het design kun je iemand anders vragen mee te helpen of je kunt het zien als een nieuwe kluservaring en zelf iets moois proberen te creëren. Heb je de basis van je bouwblog eenmaal staan, dan kun je de eerste blogs gaan publiceren. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, want je immers precies welke klussen je gedaan hebt en welke tips daarbij relevant kunnen zijn voor anderen.

Genereer inkomsten met je bouwblog

Het genereren van inkomsten op je bouwblog zal in het begin niet zo eenvoudig zijn. Advertenties zijn wel makkelijk te plaatsen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een programma als AdWords van Google. Hierbij voeg je een stukje code toe aan je blog en toont Google automatisch advertenties die aansluiten op het thema van je blog of de content van een artikel dat je hebt geschreven. Je zult dan natuurlijk wel bezoekers moeten trekken die op deze advertenties klikken. Dat is natuurlijk super handig, want bezoekers van een bouwblog zullen doorgaans niet zo snel klikken op een advertentie van een bedrijf dat zakelijk mobiel internet aanbiedt.

Heb je eenmaal een aardig bezoekersaantal, dan kun je meer inkomsten genereren door gebruik te maken van een affiliate programma. Hierbij kies je webwinkels uit die producten verkopen welke gerelateerd zijn aan het onderwerp van je bouwblog. Je kunt dan bijvoorbeeld een banner van Bouwmarkt,nl plaatsen of zelfs individuele producten bespreken in een review en een affiliate link plaatsen naar de website van de bouwmarkt. Wie dit slim aanpakt, en dus bijvoorbeeld geen advertentie die niet aansluit op je bouwblog, bijvoorbeeld een banner waarop Metro ethernet wordt aangeprezen, kan met affiliate marketing leuke verdiensten binnenslepen. Een schitterende manier om met je hobby wat extra geld te verdienen dus!