Siergrindvloer

Siergrind is een naadloze, decoratieve vloerafwerking die door de oppervlaktestructuur de vloer een warme aanblik geeft. De siergrindvloer is samengesteld uit geselecteerde ronde grindkorrels die gebonden worden, door een hoogwaardige oplosmiddelvrije 2-componenten epoxyhars. Door het gestructureerde oppervlak is de optische vervuiling minimaal, zodat men kan spreken van een vloerafwerking met een lage onderhoudsfrequentie. De uitstekende technische eigenschappen en de hoge esthetische waarde zorgen ervoor dat het siergrind praktisch overal kan worden toegepast.

Eigenschappen siergrind

Weinig onderhoud, leverbaar in vele kleuren. Vele combinaties mogelijk, zeer geschikt voor vloerverwarming, zeer slijtvast en sterk, decoratief en comfortabel, licht gestructureerd oppervlak, antislip en antistatisch, naadloos, brandveilig, uitstekende kleurvastheid, bestand tegen vele chemicaliën.

Ondergrond siergrind

Verschillende ondervloeren zijn geschikt als ondervloer om een siergrindvloer op aan te brengen. Dit zijn onder andere:

Betonvloeren, zand-cement dekvloeren (afwerkvloeren), egaline vloeren, tegelvloeren, anydrieth vloeren, natuursteenvloeren, kurkvloeren, parketvloeren, houten vloeren, linoleum vloeren, vinyl vloeren, marmeren vloeren, bestaande grindvloeren, monolithisch afgewerkte dekvloer, keramische tegels.

Iedere ondervloer heeft zijn eigen eigenschappen en werkzaamheden met betrekking tot de voorbewerking voor het aanbrengen van het siergrind. Vraag om een voorbewerking advies voor Uw bestaande ondervloer. Omdat iedere ondervloer anders is en zijn eigen eigenschappen heeft, is er voor iedere ondervloer een speciale specifieke hechtprimer nodig, die ervoor zorgt dat er een vochtwerende onderlaag onder de siergrindvloer achterblijft zodat er geen vuil in de ondervloer kan komen. Uiteraard werkt de hechtprimer ook als een hechtlaag, zodat er een optimale hechting vormt tussen de ondervloer en de siergrindvloer. De hechtprimers hebben tevens een impregnerende functie, zodat de hechting tot diep in de ondervloer gaat.

Onderhoud siergrind

Siergrind is een onderhoudsarme vloerafwerking en vlekken zijn snel en makkelijk te verwijderen.

Omdat er voor het siergrind epoxyharsen worden gebruikt is het interieurgrind vuilafstotend en zorgt ervoor dat kleurstoffen (b.v. rode wijn) niet in de korrels kunnen dringen.

Het is voldoende om het interieurgrind 1x per week te stofzuigen met een normale stofzuiger. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kunt u uw vloer minimaal 1 keer per jaar schrobben met lauw water en een siergrind reinigingsmiddel. Deze oplossing ongeveer 10 minuten laten inwerken, daarna het water zorgvuldig opzuigen met een waterstofzuiger. Vervolgens uw vloer goed naspoelen met water (met een tuingieter) Het naspoelen van het interieurgrind is nodig om alle zeepresten te verwijderen. Tenslotte moet u met de waterstofzuiger de vloer nogmaals goed droogzuigen.

Incidenteel kunt u natuurlijk ook vlekken verwijderen door de vlek te borstelen met lauw water en een beetje siergrind reinigen of een klein beetje schoonmaakazijn. Kleine vlekjes kunt u door te borstelen en te deppen met een doekje snel en effectief verwijderen.

Vraag bij de leverancier naar de speciale siergrind reinigen en informatie over waterstofzuigers.

Toepasbaarheid

De goede technische eigenschappen, het grote kleurenaanbod zorgen ervoor dat het siergrind praktisch overal kan worden toegepast: woonkamers, keukens en bijkeukens, hal en entreepartijen, slaapkamers, hobbykamers, zolderverdiepingen, winkels, kantoren, garages, showrooms, zwembaden, vergaderruimtes enzovoort.

Prijs

Een kwalitatief goede siergrindvloer kost rond de € 20,– per m² (Bij circa 50 m²)

 • gekleurd op epoxy basis
 • daadwerkelijk gelegd met een hoogwaardige epoxyhars
 • inclusief BTW
 • inclusief het aanbrengen.

Let wel op dat er veel kwaliteitsverschil zit in epoxyharsen en grindsoorten.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een siergrindvloer?

 • Is het siergrindvloerenbedrijf C.B.W. Erkend (Centrale Branchevereniging Wonen).
 • Is het siergrindvloerenbedrijf in het bezit van het certificaat “Master of Quartz”
 • Is het siergrindvloerenbedrijf aangesloten bij het S.T.S. (bedrijfschap terrazzo en siergrindvloeren) en in het bezit van het certificaat vakbekwaamheidsproeven siergrindvloeren S.T.S.
 • Hoeveel jaar garantie zit er op de siergrindvloer.
 • Wordt de siergrindvloer vanuit een mobiele-werkplaats aangebracht.
 • Wordt de ondervloer geïmpregneerd/geprimeerd met een kwalitatieve primer die is afgestemd op de ondervloer!
 • Is de prijs inclusief B.T.W. (19%).
 • Is de prijs inclusief het aanbrengen.