Wat je moet weten voor het kopen van een hottub

hottub

Een hottub is een verwarmd, meerpersoons zitbad. Oorspronkelijke werden hottubs opgewarmd door houtkachels. Er zijn nog steeds zulke hottubs beschikbaar natuurlijk, maar er zijn nu ook allerlei andere soorten hottubs. Je hebt nu ook hottubs die worden opgewarmd door externe houtkachels die met slangen verbonden zijn aan de hottub. Daarnaast zijn er modellen met een kunststof binnenbak en elektrische verwarming. Wat voor model hottub je ook hebt of van plan bent om aan te schaffen, de onderhoud is erg belangrijk. Er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten over het onderhouden van een hottub. We gaan je daar in dit artikel mee helpen. We gaan een aantal dingen uitleggen die belangrijk zijn als eigenaar van een hottub.

Kosten

Wat zijn dan de kosten van een hottub aanschaffen? Dit verschilt heel erg, maar je kan van een gemiddelde prijs uitgaan van 1.500 euro tot 12.200 euro. Het materiaal heeft onder andere veel invloed op de prijs. Een kunststof hottub is over het algemeen goedkoper dan een houten hottub. Ook de kachel heeft invloed op de prijs, de prijzen van een externe kachel zijn lager dan die van een interne kachel. Je kan ook een opblaasbare hottub kopen. De prijzen hiervoor liggen rond de 300 euro en 900 euro. De groote heeft ook invloed op de prijs, als je kiest voor extra´s kan de prijs ook oplopen. Ben je opzoek naar een goede plek om een hottub aan te schaffen? Een hottub van Elite Wellness is voordelig en van goede kwaliteit, zeker aangeraden. Houdt ook rekening met de kosten voor onderhoud van de hottub. Ga uit van ongeveer 30 – 100 euro per maand. Hoe vaak je de hottub gebruikt, heeft ook invloed op de kosten per maand aan water en onderhoudsproducten.

Waterhygiëne

De hygiëne van het water is super belangrijk, zeker bij een hottub kan dit snel achteruit gaan. Let dus goed op je persoonlijke hygiëne bijvoorbeeld. Wanneer je gebruik maakt van een hottub, neem je onder andere dode huidschilfers, zweet, shampoo- en douchegel resten mee in de hottub. Het water wordt hierdoor sneller vettig en troebel en het water zal vaker ververst moeten worden. Een simpele oplossing hiervoor is om voordat je de hottub ingaat snel onder de douche springen.

Onderhoud

Het is belangrijk om te weten dat het onderhouden van een hottub veel werk en geld kost. Om je hottub grondig te reinigen kan je wekelijks gebruik maken van  gespecialiseerde onderhoudsproducten. Je voorkomt hierdoor kalkaanslag, bacteriën en micro-organismen. Het gebruik van chloor is ook aan te raden. Houd hierbij wel rekening met de pH-waarde van het water en dat je er niet teveel van gebruikt. Er zijn daarnaast ook nog allerlei verschillende filtersystemen op de markt te verkrijgen.