Is het rendabel om je woning te huur aan te bieden in Groningen?

woning te huur aanbieden in groningen

Er is momenteel een gigantische vraag naar woningen door heel Nederland. Met name in de randstad en Amsterdam is de woningnood groot. Ook studenten krijgen het steeds lastiger om woonruimte te vinden. Niet alleen door de stijgende prijzen, maar ook door het dalende aanbod. Daarbovenop wordt de vraag alleen maar groter. Studenten willen natuurlijk ook zo dicht mogelijk bij de campus zitten.

Winst maken met je huis

In een grote provincie zoals Groningen wordt er dan al een stuk minder mogelijk. Ook stellen veel privé verhuurders eisen aan de bewoners. Zo worden studenten vaak al uitgesloten. En eventuele laatste optie kan dan nog zijn woning antikraak te huur. Dit biedt echter ook een aantal nadelen. Het is daarentegen dus zeker rendabel om je woning te huur Groningen aan te bieden.

Allereerst kun je er hoogstwaarschijnlijk nog wat extra’s aan overhouden. Indien het je eigen koopwoning is waar je hypotheek over betaalt, zullen de maandelijkse lasten relatief laag liggen. Te huur Groningen in de privé sector zijn daarentegen vrij duur. Je kunt dus netto aardig wat overhouden aan het eind van de maand indien je besluit je woning te verhuren. Let er hierbij wel op dat je wel zelf aansprakelijk blijft voor eventuele schade of reparaties. Bij een woning antikraak te huur ben je zelf ook verplicht de schade te vergoeden.

Antikraak woning huren

Door je woning te huur Groningen aan te bieden, help je om woningzoekende woonruimte te bieden. Indien er te weinig woonruimte beschikbaar is moet men gaan zoeken naar een woning antikraak te huur. Anti kraak wonen is echter niet zonder risico’s en brengt een hoop onzekerheid met zich mee. Daarentegen is het wel goedkoop en levert het een tijdelijke woonruimte op, dit biedt je wat tijd en ruimte om op zoek te gaan naar permanente woonruimte.