Wat kun je allemaal met een goede workmate?

Een workmate is een werkbank die je niet meer kun wegdenken wanneer je gaat klussen in en om het huis. Wanneer je nog niet bekend bent met het gebruik van een workmate is het fijn om wat meer te weten te komen over het gebruik en de mogelijkheden van een workmate, zodat je weet wat je er allemaal mee kan doen.

Inklappen en vervoeren

De meeste workmates zijn inklapbaar. Workmates zijn zo onderworpen dat deze gemakkelijk in en uit te klappen zijn. Sommige workmates kun je zelfs inklappen met één hand. Wanneer deze eenmaal hebt ingeklapt is deze vaak zeer compact. Hierdoor zijn workmates gemakkelijk te vervoeren. Niet elke workmate klap je dezelfde manier in. Vind je het belangrijk dat deze erg plat is, zodat deze bijvoorbeeld gemakkelijk in de auto kan, dan is het aan te raden hierop te letten bij de aanschaf van de workmate.

Op de juiste hoogte werken

Een fijne werkhoogte is niet alleen prettig, maar zorgt ook voor betere productiviteit. Wanneer je constant op de grond zou werken, dan zul je mogelijk last krijgen van je rug en knieën. Ook zul je eerder moe zijn, omdat je continu moet bukken. Je kunt natuurlijk op een tafel werken, maar dan neem je het risico dat je deze beschadigd. Ook ben je er niet van verzekerd dat deze sterk genoeg is voor de werkzaamheden die je wilt verrichten. Een goede workmate zorgt ervoor dat je op een prettige hoogte kunt werken.

Materialen klemmen

Tijdens het klussen zul je meerdere materialen moeten bewerken, voordat je deze kunt gaan gebruiken bij je werk. Om ervoor te zorgen dat je dit op een veilige, comfortabele en precieze manier kunt doen is een workmate onmisbaar. Met een workmate kun je de volgende werkzaamheden namelijk op een veilige manier uitvoeren:

⦁ Zagen van hout, metaal, kunststof en pvc
⦁ Slijpen van steen en metaal
⦁ Boren, schroeven en hameren
⦁ Lijmen
⦁ Meten en plannen

Om bovenstaande klussen uit te voeren kun bijna iedere workmate wel gebruiken om de klus te klaren. Toch is niet iedere workmate hetzelfde. Hoeveel je kunt vastklemmen, hoe stevig je kunt klemmen en hoe zwaar materiaal je kunt klemmen verschilt namelijk per workmate. De simpele modellen hebben vaak maar enkele klem mogelijkheden. Luxere modellen hebben vaak extra mogelijkheden, bijvoorbeeld horizontale en verticale klem mogelijkheden. Ze hebben bijvoorbeeld ook een dubbele klemas en meer kracht op de klemmen. Ook heeft niet iedere workmate dezelfde draagkracht. De simpele, vaak ook goedkopere modellen, hebben vaak een lagere draagkracht. Daar staat vaak weer tegenover dat deze modellen vaak ook lichter zijn in gewicht en hierdoor makkelijker te vervoeren zijn.

Extra tafel

Een workmate is een onmisbaar stuk gereedschap voor elke klusser. Maar soms heb je gewoon even een extra tafeltje nodig op je kluslocatie om wat op te zetten. Welke klusser is er nou niet bekend met het zoeken naar een geschikte plek voor je koffiebeker, boterham of
patatje van de cafetaria op de hoek. De meeste klussers weten dit inmiddels wel, ook dit belandt namelijk vaak op de workmate!