Wat zijn molgoten?

molgoten

Weet u wat molgoten zijn? U verwacht vast dat het iets is om de schattige, maar oh zo vervelende mollen uit uw tuin te verdrijven middels een gootje. Al is de naam erg misleidend, het woord molgoten heeft niets van doen met deze beestjes. Zeker weten dat u ze dagelijks tegenkomt als u veel gebruik maakt van de Nederlandse wegen. Molgoten zijn namelijk afvoergoten om overtollig water op een goede manier weg te leiden. Ze zijn veelal te vinden op woonerven, rotondes, parkeerplaatsen en andere plekken in het verkeer waar anders hemelwater voor overlast kan zorgen. Door betonnen molgoten te plaatsen kan het water rechtstreeks weggeleid worden naar rioolputten of andere, lager gelegen gedeeltes.

Molgoten voor wegen of de tuin

Molgoten van molgotenbeton.nl worden veel in de infrastructuur gebruikt. Maar wist u dat ze ook voor particulieren heel handig zijn? Plaats een molgoot in de tuin zodat uw gazon of perkjes niet vol water blijft staan na een enorme stortbui. Of leg molgoten neer langs de oprit of uw tuinpad. De molgoten hebben een dusdanige “pasvorm” dat er makkelijk meerderen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Zo kunt u over zeer lange lengtes molgoten gebruiken. Bovendien zijn ze heel makkelijk zelf te plaatsen, ook al bent u geen stratenmaker. Op de plek waar de molgoten moeten komen, bijvoorbeeld langs een oprit, graaft u een geultje ter breedte van de molgoot. Zorg er hierbij wel voor dat het afloopt naar de plek waar het water zich moet verzamelen zoals een afvoerputje. Daarna is het een kwestie van de molgoten plaatsen en ze goed met elkaar te verbinden. Even goed aan trillen en uw waterafvoergoot is klaar.

Betonnen molgoten

Omdat de molgoten vervaardigd zijn uit beton hebben ze een extreem lange levensduur. Bovendien zijn betonnen molgoten, zelfs bij enorme druk door water, niet van hun plek af te krijgen. Het midden van de molgoten is wat lager dan de beide zijdes waardoor er een soort sleufje of geultje ontstaat. Hierdoor wordt het water op een perfecte manier afgevoerd. Betonnen molgoten zijn in diverse breedte-en lengtematen te verkrijgen. Daarnaast zijn ze uiterst betaalbaar. Met betonnen molgoten rekent u op een goedkope manier af met wateroverlast.