Boom in je tuin? Dit moet je weten

bomen tuin

Overweeg je een boom in je tuin te planten? Daar kunnen verschillende zaken bij komen kijken. In deze blog lees je tips voor wanneer je besluit een boom of bomen in je tuin te planten. 

Welke boom wil ik?

Ten eerste is het belangrijk welke boom je neemt. Hierbij dien je rekening te houden met het doel waarvoor je de boom neemt. Wil je bijvoorbeeld een fruitboom zodat je kan genieten van heerlijk vers fruit uit eigen tuin? Of wil je een boom die zorgt voor beschutting? Dan kan je het best kiezen voor een boom met een brede kroon. Maar je kan natuurlijk ook een boom nemen omdat je dat simpelweg mooi vindt staan. Dan zijn decoratieve soorten zoals bloesems erg geschikt.

Welke boom is geschikt voor mij?

Iedere tuin is anders en daarom is voor iedere soort tuin een andere soort boom geschikt. In een kleine tuin is het bijvoorbeeld geen goed idee om een grote boom te nemen, want dan is je tuin meteen vol. Daarnaast vinden sommige mensen het superleuk om uren bezig te zijn in hun tuin. Het is echter waarschijnlijk niet verstandig om een onderhoudsintensieve boom te nemen wanneer je weinig tijd hebt. Kies daarom een boom die goed op jouw levensstijl aansluit.

Onderhoud

Wanneer je hebt besloten welke soort boom het beste bij jouw tuin past, kan je aan de slag. Daarna is het een kwestie van onderhoud. Boomverzorging hoeft niet moeilijk te zijn, mits je weet wat je doet. Sommige bomen dienen bijvoorbeeld gesnoeid te worden, bijvoorbeeld wanneer ze te groot worden. Maar het snoeien van sommige soorten bomen kan ook stimulerend werken voor de bloei en vruchtvorming. Ten slotte dien je een zieke boom natuurlijk op de juiste manier te verzorgen. Zo kunnen eiken bijvoorbeeld specifiek last krijgen van de eikenprocessierups. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *