Zo bouw je de leukste dingen voor je kat

kat

Het is erg leuk om een huisdier te hebben. Dat komt vooral doordat je hierdoor altijd gezelschap hebt op momenten waarop je normaal gesproken in je eentje in je woning zou zitten. Dit is voor veel mensen reden genoeg om een kat of een ander dier in huis te nemen. Het is vooral leuk om een kat te hebben als je kinderen hebt. Over het algemeen vinden zij dit namelijk erg leuk. Wanneer je een kat hebt, kan het een leuk idee zijn om samen met je kinderen, maar het kan ook alleen, een aantal leuke dingen te bouwen voor je kat. 

Een eigen krabpaal maken

Als je een beetje handig bent met je handen en je vindt het leuk om te klussen, is het misschien wel een goed idee om zelf een krabpaal te maken voor je kat. Een krabpaal is geen overbodige luxe voor mensen die eigenaar zijn van een kat. Het is namelijk zo dat de meeste katten de neiging hebben om aan alle meubels en nog veel andere spullen te krabben waardoor vooral de bekleding van de meubels snel kapot zal gaan. Dat is natuurlijk erg vervelend en daarom is het slim om naast kattenvoer, ook een krabpaal te kopen, maar je kunt deze ook zelf maken. In principe hoeft dit niet moeilijk te zijn. 

Het juiste materiaal vinden

Je kunt gewoon hout gebruiken voor het maken van de vormen van de paal, maar het moeilijkste deel is eigenlijk het vinden van de juiste bekleding. Je moet de krabpaal namelijk wel goed bekleden zodat de kat hier lang aan kan krabben zonder dat het materiaal kapot gaat. Het is dus niet mogelijk om de bekleding die normaal gesproken op meubels zit te gebruiken. Je zult zelf een geschikt materiaal moeten vinden om dit mee te doen.