Het gebruiken van betonpoeren in antraciet

Met antraciete betonpoeren maak je een zeer stevige en stabiele fundering voor allerlei bouwconstructies. Een carport, veranda, een schuur, speeltoestel of schutting moeten natuurlijk goed verankerd zijn. Betonpoeren zorgen ervoor dat een bouwwerk, zelfs bij de zwaarste storm, niet van z’n plek kan waaien of omvalt. Dat komt omdat de staanders of palen op betonpoeren van antraciet zijn bevestigd. Daardoor kan de bouwconstructie geen kant meer op. Ook zorgen betonpoeren er voor dat het bouwwerk niet scheef gaat staan of in de ondergrond weg kan zakken. Staanders of palen die rechtstreeks in de aarde worden geplaatst hebben vaak te weinig houvast. Bovendien is het materiaal slecht bestand tegen het altijd aanwezige grondvocht. De antraciet betonpoeren ondervinden hier juist geen hinder van. Sterker nog, een betonnen poer is daar juist uitermate geschikt voor.

De voordelen van betonpoeren in het antraciet

Antraciet betonpoeren gebruiken voor een fundering heeft alleen maar voordelen. Allereerst zijn ze heel goedkoop in aanschaf. Dat doet niets onder voor de kwaliteit. Betonpoeren zijn vervaardigd uit duurzaam en oersterk prefab beton. Dat wil zeggen dat ze een zeer lange levensduur hebben en het milieu niet belasten. Antraciete poeren zijn bestand tegen alle weersinvloeden en kunnen extreem goed tegen vocht. Dat betekent dat ze bij het plaatsen in de grond geen hinder ondervinden van het grondwater. Ze gaan niet scheuren, barsten, krimpen of vervormen. Omdat de palen of staanders van een bouwconstructie op de antraciete betonpoeren worden bevestigd bieden ze deze ook bescherming. Doordat de staanders als het ware zwevend boven het maaiveld uitkomen staan ze niet meer rechtstreeks in contact met de ondergrond. Daardoor worden ze niet aangetast door vocht en gaan ze veel langer mee.

Poeren plaatsen

Het plaatsen van betonpoeren is een relatief eenvoudige klus. Je meet van te voren uit waar de poeren moeten komen, zodat je op de juiste plekken een gat graaft. Houdt qua diepte van het gat rekening met dat een betonpoer vaak 10 centimeter boven de grond uit blijft steken. Veel poeren zijn 50 of 60 cm hoog, dus kun je op die manier uitrekenen hoe diep het gat moet worden. Voor extra stevigheid kun je onderin het gat een funderingstegel leggen. Door daar de betonpoer antraciet op te plaatsen, zorg je ervoor dat de fundering extra stevig is. Vervolgens maak je het geheel met snelbeton goed vast en is de betonpoer in de grond gezet.

Antraciete betonpoeren ogen prachtig

Er blijft altijd een klein gedeelte van de betonpoeren zichtbaar na plaatsing. De fraaie kleur antraciet geeft daardoor juist net dat extra beetje sjeu aan de bouwconstructie. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren beschikbaar dan alleen de antraciete betonpoeren. Datzelfde geldt voor de vormen en de maten. Laat je vooraf goed informeren welk model en grootte betonpoeren geschikt zijn voor de bouwconstructie waar je een stevige en stabiele fundering voor wilt realiseren.