Een Velux lichtkoepel geheel naar wens

Een Velux lichtkoepel is de ideale oplossing om zoveel mogelijk te genieten van daglicht in je woning. Overigens hoeft hij niet per se koepelvormig te zijn, er zijn verschillende andere prachtige mogelijkheden.

Een lichtkoepel biedt optimale lichtinval

Denk je aan lichtkoepels en dakramen, dan denk je al snel aan Velux. Dit vertrouwde merk biedt talloze daglichtoplossingen voor op het werk en thuis. Een Velux lichtkoepel is ideaal als je wilt profiteren van een optimale lichtinval. Zelfs bij een kleinere afmeting van de ruit kun je al genieten van het gunstige effect in huis.

Lichtkoepels op een rij

Velux lichtkoepels zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, maar hebben twee belangrijke basiskeuzes: naast de traditionele glazen gebogen schaal kun je namelijk ook kiezen voor een vlakke ruit. Het grote voordeel van een gebogen ruit is dat het regenwater er vanaf rolt waardoor je zicht naar buiten houdt. Kies je voor vlakglas, dan heeft dat als voordeel dat hij minder opvalt omdat het vlakke glas mooi lijnt met het dak. Je kunt beide opties helemaal naar wens samenstellen.

Een ruime keuze

Lichtkoepels van Velux hebben HR++ veiligheidsglas. Dat betekent dat ze niet alleen goed geïsoleerd zijn, maar ook niet versplinteren als de ruit breekt. Dat geeft wel zo’n veilig gevoel.

Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen en de lichtkoepel is helemaal naar wens samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een koepel die je kunt openen, of juist niet. Of misschien wil je wel een elektrisch bedienbare. Er zijn ook rookventilatiekoepels. Bij rookontwikkeling in huis openen deze zich automatisch om de rook en schadelijke stoffen naar buiten te laten. En toegangskoepels zijn er speciaal voor gemaakt dat je er gemakkelijk door kunt om op je dak te stappen. Velux lichtkoepels zijn altijd een fraaie oplossing voor extra daglicht in je huis.