3 tips voor het kopen van een huis

Vooral in deze tijd kan het nogal stressvol zijn om een huis te kopen. Met de dure huizenmarkt en veel te veel vraag wordt je droomhuis al snel overboden. Waarschijnlijk zal dit nog wel een tijdje duren zolang er niet genoeg huizen zijn. Als je niet tot die tijd wilt wachten, is het dus handig om je hierop voor te bereiden. Zo weet je alvast wat belangrijke punten zijn, waar je op moet letten bij het kopen van een huis.

Verken de buurt

Waarschijnlijk heb je al een plaats in gedachten waar je graag je huis wilt kopen. Het is van belang dat je tevreden bent over deze plaats. Het is namelijk een grote uitgave die je gaat doen en je wilt er natuurlijk niet binnen een maand weg gaan. Om je keuze groter te maken is het misschien handig om in plaats van de plaatsnaam dus bijvoorbeeld, ‘huis kopen in Moeren’ veranderd naar ‘Huis kopen in Zundert’. Zo vergroot je jouw huizenbereik en daarbij kun je altijd nog bepaalde wijken op je wensenlijst zetten. Begin dus met een top 3, stel dat dit echt boven je budget is kan je een top 4 en top 5 maken.

Wel of geen makelaar

Sommige mensen proberen hun huis te verkopen zonder een makelaar. Dit kan namelijk makkelijk op dit moment. Dit houdt dus ook in dat sommige mensen zonder makelaar een huis willen kopen. Ga dus bij jezelf na wat jouw voorkeur is en wat eventueel de voor- en nadelen van een makelaar kunnen zijn. Je moet namelijk niet vergeten dat je ook hen moet betalen. Een van de voordelen is dat al het werk uit handen wordt genomen en een van de nadelen is dat je geen directe contact hebt met de verkopende partij.

Budget

Hoe leuk het ook kan zijn om naar huizen te kijken boven je budget, doe het niet! Dit maakt je wensenlijst alleen maar groter terwijl je het budget er niet voor hebt. Kijk dus alleen naar huizen die je kan betalen.