Bijzondere tuinschermen en groenafsluitingen

Op zoek naar een bijzondere tuinafsluiting of tuinscherm? Op deze pagina vind je tips en foto’s. De voorbeelden die je hier vindt zijn van Special Fences uit Mortsel. Gebruik het als inspiratiebron, ideaal voor wie iets anders wil dan een standaard draadafsluiting, houten paneel of haag.

Nog meer ideeën opdoen? Bekijk dan andere foto’s van tuinafsluitingen of informatie over tuinschermen.

Kokosschermen

Kokosschermen zijn een decoratief en ecologisch verantwoord alternatief voor standaard draadafsluitingen. Je kan ze combineren met klimplanten.

Schanskorven

Een schanskorf is een korf die met decoratief opvulmateriaal gevuld wordt. Special Fences verkoopt bijvoorbeeld schanskorven gevuld met kokosbasten. Schanskorven worden bijvoorbeeld ook vaak gevuld met steen.

Decoratieve houten panelen

Een houten afsluiting ziet er altijd min of meer hetzelfde uit, met horizontale liggers? Fout, kijk maar eens naar deze houten panelen. Exclusieve panelen onderscheiden zich van standaard houten panelen door het gebruikte hout en de decoratieve waarde.

Geluidsschermen

Er bestaan ook afsluitingen die fungeren als geluidsscherm. De technieken die hier gebruikt worden komen oorspronkelijk uit de professionele wereld en wegenbouw, maar ze zijn ook prima bruikbaar voor private toepassingen. Omdat er met absorberend materiaal gewerkt wordt, zorgen ze voor een effectieve geluidsreductie.  Ideaal voor wie langs drukke steenwegen, scholen of lawaaierige industrie woont.