Tuinmeubelen: tips en informatie

Zodra de eerste zonnestralen je tuin verwarmen, krijg je zin om weer echt in de tuin te gaan leven. Hoog tijd om tuinwerkjes uit te voeren en om de tuinmeubelen van de zolder te halen. De tijd dat een set tuinmeubelen enkel bestond uit een lelijke kunststoffen tafel en zes onhandige witte stoelen ligt gelukkig ver achter ons! Zowel aan de functionaliteit als het uitzicht werd de voorbije jaren sterk gewerkt! Op deze pagina lees je tips en ideeën over tuinmeubelen! Ideaal om snel door te lezen vooraleer je naar de die-het-zelf-zaken of gespecialiseerde shops trekt.

Materialen voor tuinmeubelen

Voor je tuinmeubelen gaat kopen is het goed te beslissen welke materialen voor jou interessant zijn

  • Hout:  Tuinmeubelen uit hout zijn stevig en robuust, maar hun stevigheid maakt ze vaak zo goed als onverplaatsbaar. Vurenhouten tuinmeubelen moeten geregeld behandeld worden met professionele producten, terwijl hardhouten tuinmeubelen (bijvoorbeeld Teak)  veel minder onderhoud nodig hebben. Ideaal voor een klassieke tuin!
  • Kunststof: Vroeger waren kunststoffen tuinmeubelen ronduit lelijk. Vandaag slagen de designers er meer en meer in ook deze tuinmeubelen aantrekkelijk te maken. Kunstof is licht en gemakkelijk verplaatsbaar. Belangrijk is om je vooraf goed te informeren over de kwaliteit van het gebruikte kunststof. Deze bepaalt sterk de kwaliteit en levensduur van je tuinmeubel.
  • Inox, RVS of roestvrij staal: Deze moderne tuinmeubelen zijn roestvrij en hebben daarom zo goed als geen onderhoud nodig. Erg mooi indien geplaatst in een passende tuin!Aluminium: Dit modern materiaal zorgt voor moderne, onderhoudsvriendelijke en gemakkelijk verplaatsbare tuinmeubelen. De prijs is vaak het enige struikelblok.Combineer! Meer en meer worden tuinmeubelen vervaardigd uit meerdere materialen. Het resultaat is meestal onderhouds- en budgetvriendelijk.

Tuinmeubelen: meer dan stoelen en tafels

Naast stoelen en tafels zijn er ook heel wat andere tuinmeubels beschikbaar die het tuincomfort sterk verhogen. Heb je al eens aan volgende eyecatchers gedacht?

  • Een tuinsalon bijvoorbeeld plaatst zitgemak en een modern design voorop. Ideaal om uit te rusten na een dag hard werken in de tuin.
  • Loungesets zijn tegenwoordig in: ideaal om weg te dromen in een hoek van uw tuin.
  • Hangmatten hebben nog steeds een grote groep aanhangers. Ook hier is deze keuze groter dan ooit: van klassiek tot modern strak.
  • Bij een schommel moet je niet meteen aan een speeltuig voor kinderen denken. Er bestaan superleuke schommelende zitbanken waarop je met zijn tweetjes kan zitten. Goed om uren bij te praten!

In welke winkels kan ik tuinmeubelen kopen?

Tuinmeubels vind je zowel bij tuinwinkels als bij meubelwinkels. Interessant is dat deze vaak op zondag open zijn of online elke dag. Een online winkel waar je op elk moment van de dag tuinmeubels kunt kopen is De Vries XL. Hier kan je terecht voor al het meubilair dat je in je tuin kunt plaatsen.

Kopen tijdens de solden

Een tip die je veel geld kan opleveren: koop tuinmeubelen tijdens de solde periode! De winkels geven extra kortingen op het einde van het zomerseizoen. Wanneer je op dat moment koopt, zit je het volgende jaar comfortabel in je nieuwe set, en kost dat je heel wat minder dan buiten soldenperiodes!