D-sluitingen

D-sluitingen

De D-sluitingen van Hijswinkel blinken uit in kwaliteit, veiligheid en prijs. Omdat ze vervaardigd zijn uit oersterk materiaal en in diverse afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn vindt u altijd geschikte D-sluitingen in deze breed gesorteerde webshop. De D-sluitingen zijn voor vele hijstoepassingen geschikt. Omdat er vele hijsklussen zijn waarbij de één zwaarder is dan de ander zijn D-sluitingen bij Hijswinkel verkrijgbaar in diverse modellen. De lichtste variant kan een gewicht van 0,13 kilo tillen terwijl de zwaarste wel een gewicht van 19,2 kilo aan kan. Zorg er wel voor dat u de juiste D-sluitingen kiest omdat ze anders gaan verbuigen. Dit kan de veiligheid beïnvloeden waardoor de D- sluitingen mogelijk niet meer bruikbaar zijn. Bij twijfel kunt u zich vooraf dus het beste laten informeren door de experts bij Hijswinkel welke D-sluitingen voor uw hijsklus geschikt zijn.

D-sluitingen met borst- en moerbout

D-sluitingen zijn te verkrijgen met een borstbout en een moerbout. Wanneer u de D-sluitingen regelmatig moet verwijderen is het beter om hiervoor sluitingen met een borstbout te gebruiken. Deze zijn makkelijk te verwijderen. Gebruikt u D-sluitingen heel vaak en hoeven ze daarom weinig tot niet verwijderd te worden dan kunt u D-sluitingen met moerbouten gebruiken. Deze zijn meer geschikt voor permanente bevestiging. Bij Hijswinkel worden ook harpsluitingen aangeboden. Het verschil met D-sluitingen is dat bij de sluitingen met een harp de bewegingsruimte veel groter is. De harpsluitingen kunnen over het algemeen ook meer gewicht qua hijsklussen dragen. Weet u niet zeker of u D-sluitingen of harpsluitingen nodig hebt, laat u dan hierover vooraf goed informeren. Bij Hijswinkel kunnen ze u daarover uitsluitsel geven.

D-sluitingen keuren

Net als bij alle hijsmiddelen is het belangrijk dat D-sluitingen regelmatig worden gekeurd. Dit moet minstens één per jaar gebeuren door een erkende keurmeester. Hijswinkel kan u hierin ook bijstaan en zal graag de keuringen van de D-sluitingen en alle andere hijsmiddelen voor u verrichten. Let er bij de aanschaf van D-sluitingen op of deze een keuringssticker hebben en een datumsticker. Zo weet u zeker dat ze goedgekeurd zijn en voldoen aan alle veiligheidseisen. Maar daar hoeft u bij Hijswinkel niet bang voor te zijn: de D-sluitingen uit het assortiment zijn allemaal goedgekeurd.