De voordelen van slimme verlichting in je woning

slimme verlichting

Als het gaat om lampen en verlichting is er tegenwoordig zoveel keuze. Maar wanneer je een goede keuze wilt maken kies je het beste voor smart lampen. Slimme verlichting kent namelijk veel voordelen. Doordat je de lichtinstellingen vanaf je smartphone of tablet kunt regelen hoef je niet langer in de kamer en zelfs niet in huis te zijn om de lampen te bedienen. Wanneer je een internetverbinding hebt kun je altijd en overal je lampen bedienen. Dit is niet alleen handig, maar beveiligt ook nog eens je huis. Naast de slimme bediening op je smartphone kent smart verlichting nog vele andere voordelen. 

Meer sfeer en makkelijker in te stellen

Wanneer je sfeer wilt creƫren in je huis denk je waarschijnlijk aan het dimmen van je verlichting. Dit doe je met een dimmer wandschakelaar. Met slimme verlichting is een dimmer wandschakelaar dus overbodig. De lampen kun je namelijk dimmen vanuit de app. Zelfs meerdere lampen die je op een dimmer hebt aangesloten is met smart verlichting per lamp te dimmen. Zo loop je door je hele huis en stel je per lamp de lichtsterkte in tot je de gewenste sfeer bereikt hebt. Ook kun je deze setting opslaan en met een druk op de knop weer activeren.

Kleuren en wittinten

Tegenwoordig zijn er verschillende smart lampen te vinden van diverse fabrikanten. De meest populaire zijn de hue lampen van Philips. Deze lampen zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten. Je kunt kiezen voor wit licht, wit ambiance (van koel tot warm) en kleurlampen. Met kleurlampen kun je kiezen uit 16 miljoen verschillende kleuren, maar ook uit alle tinten wit. 

Beter beveiligt door de software en accessoires

Elke slimme lamp heeft software die het mogelijk maakt om de lamp slim te bedienen. Maar hier houdt het niet op. Je kunt namelijk al je verlichting ook automatiseren. Dit kan bijvoorbeeld met bewegingssensoren of door het instellen van een aantal configuraties, zoals geo-fencing. Je verlichting weet dan wanneer je thuis komt en schakelt automatisch in. 

Begin klein en breid later verder uit

Wanneer je wilt beginnen met slimme verlichting kun je het beste klein beginnen en je lampen later verder uitbreiden. De prijs van smart lampen is hoog, maar verdien je ook weer terug doordat het de energierekening verlaagt. Je kunt ook wachten op Philips hue black friday aanbiedingen en in deze periode je slag slaan. De lampen gaan dan met veel korting over de toonbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *