De geruisloze opmars van de douchewand

Kijken we naar de douchewand en het aanbod douchewanden waar je tegenwoordig uit kunt kiezen, dan is er tegenwoordig daadwerkelijk iets te kiezen. De keuze is echt reuze. Binnen dat aanbod is er een wand die er met kop en schouders bovenuit steekt. Inderdaad, dat is de glazen wand, en het moet gezegd worden, de glazen variant biedt heel veel voordelen en dat niet alleen vanuit optisch opzicht.

De douchewand kan tegen een stootje en zijn daarom ideaal als je kinderen hebt

Een glazen douchewand zie je dan ook meer en meer in de badkamers verschijnen. Dat heeft te maken met het feit dat sprake is van een wand die hygiënisch is, die schoon is en goed schoon te houden is en die veiligheid koppelt aan stijl. Voor de wand in het algemeen geldt dat ze zich zeker op het gebied van veiligheid nadrukkelijk ontwikkeld hebben. Door veiligheidsglas te gebruiken is een grote inhaalslag gemaakt. Dit glas is uitstekend bestand tegen een stootje en heeft vaak een dikte van 8 of 10 millimeter. Zeker als je kinderen hebt wil je altijd de beschikking hebben over een veilige douchewand.

Veilig en bijzonder hygiënisch, dat is wat douchewanden van glas zijn

Het voordeel van een uitvoering van glas is wel dat het veilig en dat sprake is van een hygiënisch geheel. Het gebruikte glas voor de wand is vaak al behandeld en is daardoor vaak al bestand tegen kalk bijvoorbeeld. Kalk krijg dan vaak net als vuil geen enkele kans zich aan de wand te hechten. Vergelijk je de douchewand van glas met bijvoorbeeld de douchecabine, dan weet je dat de wand geen gaatjes en hoekjes kent die moeilijker schoon te maken zijn. Dan is ook de strakke afwerking van douchewanden van glas een voordeel, omdat het zo gemakkelijker schoon te maken is. 

Met een wand van glas lijkt de badkamer meteen een stuk groter

Met een douchewand stap je ook gemakkelijker in, afgezet tegen wanneer je in een bad moet stappen bijvoorbeeld. Daarnaast geven douchewanden van glas de badkamer als geheel een ruimtelijker effect. De badkamer lijkt groter. Met glas kies je eveneens voor vrijwel altijd een stijlvol design. Niet voor niets is de wand van glas de trend van dit moment. De badkamer als geheel krijgt er een leuke uitstraling door. 

Douchewanden kun je prima zelf plaatsen

Het plaatsen van zo’n wand in het algemeen kun je prima zelf doen, mits jij je maar houdt aan het stappenplan en de bijgeleverde handleiding. Dat plan begint met het aftekenen van het middelpunt en eindigt met het plaatsen van de afsluitdoppen, de stabilisatiestang en het kitten van de douchewand. Zorg in elk geval dat je het juiste gereedschap binnen handbereik hebt. Dat zijn in elk geval een waterpas, een potlood, steenboor, kitspuit, schroevendraaier en een meetlint of een rolmaat. Met deze gereedschappen kom je een heel eind. En mocht je al op voorhand twijfels hebben of het je wel lukt, vraag dan een specialist van douche-concurrent.nl om de wand voor je te plaatsen.