Een kamer vinden in Nijmegen, hoe doe je dat?

kamer-huren-nijmegen

Ga je binnenkort op kamer in Nijmegen of woon je er al maar ben je op zoek naar iets nieuws? In dit artikel krijg je tips voor het zoeken van een kamer en lees je meer over Nijmegen als studentenstad. 

Tips voor het zoeken van een kamer 

Het zoeken van een kamer is een hele klus. Soms is er veel aanbod maar past het net allemaal niet bij jou en soms is er weinig aanbod en ontzettend veel vraag dus is de kans dat je de kamer krijgt erg klein. Dan zijn er ook nog die vreselijke hospiteeravonden waar je je leukste zelf moet zijn en als je dat niet bent wordt je zonder twijfel naar huis gestuurd. Ja, het zoeken van een geschikte kamer in een leuk huis is best moeilijk. 

Ben je nu druk bezig met jouw zoektocht? Dan zijn er een aantal zaken waar je extra aandacht aan moet besteden en waar je goed op moet letten voordat je de kamer gaat huren. 

Allereerst is het belangrijk om te weten wie de verhuurder is. Google het bedrijf of de persoon eens, vind je veel slechte krantenartikelen of reviews? Dan is het verstandig om nog een keer na te denken voordat je je handtekening onder het contract zet. 

Daarnaast is het belangrijk om de kamer zelf goed te controleren op mankementen of gebreken. Je gaat er uiteraard veel tijd spenderen dus het is belangrijk dat het gebouw veilig is en dat jij je er ook veilig voelt. Controleer of het licht het doet, of je je ramen open kunt zetten en of je verwarming het doet, dan hoef je je hier later geen zorgen om te maken. 

Nijmegen als studentenstad

Nijmegen is een echte studentenstad, er is een hogeschool maar er is ook een universiteit. Studeren komt in Nijmegen dus wel goed, maar naast studeren zijn er ook genoeg andere leuke dingen die je kunt doen. 

Zo heeft Nijmegen verschillende studentenverenigingen, leuke cafés en andere uitgaansgelegenheden, gezellige restaurants en voldoende sportclubs om ook nog een beetje fit te blijven. Ben je nog niet zo bekend met Nijmegen? Ga er dan eens een dagje langs om de stad te verkennen voordat je er gaat studeren. Zo kun je goed de sfeer proeven en merk je al snel genoeg of jij je prettig voelt in de stad.