De ideale sleutelkastjes voor je huis

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende sleutelkastjes. Ze worden ook steeds populairder, maar welk sleutelkastje past nou het beste bij jou? En hoe weet ik of de sleutelkastjes wel veilig zijn? Deze vragen ga ik in deze blog beantwoorden. 

Wat is een sleutelkastje?
Een sleutelkastje is een kastje waarin mensen hun sleutels hebben. Als je zelf niet meer in staat bent om de deur van je huis te openen is een sleutelkastje de ideale oplossing. Je kunt namelijk door middel van een code of via een sleutel dit kastje openen en dan kan die persoon de goede sleutel pakken. Deze manier wordt al veel gebruikt bij mensen die gebruik maken van de thuiszorg.

Is dat kastje wel veilig?
Natuurlijk kan het ook best angstig zijn, om de sleutel van je huis toe te vertrouwen aan een kastje aan de buitenkant van je huis. Maar daarom is het ook erg belangrijk om te kijken naar een goed en veilig slot. De meeste sleutelkastjes zijn beveiligd met een anti-inbraakslot. Er zijn strenge eisen die bepalen of een sleutelkastje wel veilig is voor de markt. Het PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) publiceert twee keer per jaar een overzicht van de goedgekeurde sleutelkast. Het beste is om het kastje te laten installeren via een professioneel, zo ben je verzekerd van een goede installatie.

Met een code of met een sleutel?
Vroeger kon je toegang krijgen tot het kastje door middel van een sleutel, maar de laatste jaren zijn er ook heel veel kastjes gekomen die je kunt openen met een code. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het kwijtraken van de sleutel. Wel moet je ervoor zorgen dat de code niet te makkelijk verspreid wordt, omdat het makkelijker is om een code op te vangen.

Kan ik het kastje ook gebruiken voor een opslag binnenshuis?

Je hebt natuurlijk ontzettend veel verschillende kastjes en er zijn ook kastjes die je beter niet buiten kunt gebruiken, omdat ze daar niet goed genoeg beveiligd voor zijn. Maar deze kastjes zijn wel ideaal voor plekken op je werk bijvoorbeeld. Je kunt sleutels voor de brievenbus er bijvoorbeeld in bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *