Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een matras?

Ben je toe aan een nieuw matras, omdat je oude matras te oud wordt? Of begin je last van je rug te krijgen tijdens het slapen? Maar heb je nog geen idee over wat voor een soort matrassen er zijn? Dan heb ik de ideale richtlijnen die de matrassen met elkaar vergelijken. Een matras is meestal best prijzig, dus het beste is om er van tevoren zoveel mogelijk informatie over te hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de aankoop.

Welke verschillende soorten matrassen zijn er?

Er zijn op dit moment eigenlijk 6 verschillende soorten matrassen: Polyether matrassen, Latex matrassen, koudschuim matrassen, pocket matrassen, lucht matrassen en binnenvering matrassen. 

Polyether matras: Is het goedkoopste type schuim dat niet heel veel comfort biedt. Dit matras wordt voornamelijk gebruikt als een snelle tijdelijke oplossing. Kwalitatief minder.

Koudschuim matras: Is een matras die zeer veerkrachtig is. Er treedt niet snel kuilvorming op. Een koudschuim matras is een matras die veel comfort biedt.

Latex matras: Een latex matras is gemaakt van rubber, hierdoor is het bed heel veerkrachtig en rekt het makkelijk uit. Een latex matras ventileert niet goed hierdoor kan het erg warm worden in je bed. 

Pocketvering matras: Dit matras is opgebouwd uit metalen veren die in het matras zitten. Om de veren zit een omlijsting met schuimrubber, dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van de veren. Dit matras ventileert uitstekend, maar het is geen aanrader voor mensen met rugklachten.

Lucht matras: De naam zegt het al, dit matras is gevuld met een luchtzak met daarom heen schuim van bijvoorbeeld latex of koudschuim. Je kunt dit matras zelf harder of zachter maken.

Binnenvering matras: Dit matras lijkt een beetje op het pocketvering matras, het heeft alleen vele grotere veren in het matras. Hierdoor is het dus iets minder beweegbaar. Ook dit bed is geen aanrader voor mensen die klachten hebben met hun rug.

Dit zijn de verschillende soorten matrassen die er momenteel op de markt zijn. Hopelijk heb je nu meer informatie over de verschillende soorten matrassen.Meer weten of matrassen of goed slaapadvies kijken? Zoek dan een winkel bij in de buurt, dit kan snel eenvoudig via de website van SleepyOx.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *