De voordelen van een aircooler in huis

In de afgelopen decennia en zeker in de laatste jaren is het weer in Nederland een stuk onvoorspelbaarder geworden. Typisch is dat met name in de zomer meer en vaker tropisch weer voorkomt. In Nederland krijgen we steeds vaker van doen met klamme, hete dagen, waarbij de temperatuur boven de 30 graden uitkomt. Zorgen voor een goed werkende airco of luchtkoeler in je woning, en op kantoor, is dan belangrijk om dit soort dagen – en natuurlijk ook de nachten – goed door te komen. Wat is eigenlijk de meerwaarde van goede aircooler in je woning, kantoorpand of bedrijfsvestiging? In dit artikel lees je alles over wat een luchtkoeler aanschaffen jou allemaal oplevert. 

Een aircooler biedt verkoeling op benauwd hete dagen

Het belangrijkste voordeel van een goede luchtkoeler aanschaffen, is natuurlijk dat je het in huis op hete, drukkende zomerdagen een stuk aangenamer kunt maken door de aircooler aan te zetten. Wil je zowel boven als beneden koelen (ook in slaapkamer kan het tijdens de hoogzomer bloedheet worden), dan zijn er twee opties: je kunt een aircooler of een mobiele airco kopen die je zelf eenvoudig kunt verplaatsen. Zo ben je zowel overdag als tijdens het slapen in een koele en comfortabele omgeving.

Een aircooler is voordelig in de aanschaf

Nog niet zo heel lang waren luchtkoelers en aircoapparaten voor de gemiddelde burger behoorlijk aan de prijs. Gelukkig is dat tegenwoordig niet mee zo. Goede airconditioning is, mede door het grote aanbod op de markt, voor iedereen binnen handbereik gekomen. Voor enkele tientjes koop je al een aircooler, waarmee je een ruimte zo 3 graden kunt verkoelen. Voor slechts enkele honderden euro’s kun je tegenwoordig zelfs al een prima mobiele airco kopen voor jouw woning of voor op kantoor. Prima toch?

Een aircooler zuivert ook de lucht 

Kies je voor een aircooler in huis, dan bevorder je daarmee ook de luchtkwaliteit. Een luchtkoeler zorgt er namelijk voor dat de lucht gefilterd wordt van vuil en CO2. Zeker als je last hebt van allergieën, hooikoorts of reumatische klachten hebt, zul je merken dat een goede aircooler met filterysteem je beter laat voelen! 

Moderne luchtkoelers verbruiken minder energie

Belangrijk bij de aankoop van een luchtkoeler is om het energieverbruik te controleren. Goede, moderne systemen voor luchtkoeling verbruiken namelijk aanzienlijk minder energie dan in het verleden het geval was. Door goed te letten op het energieverbruik van jouw koelsysteem, kun je dus aanzienlijk gaan besparen op je energiekosten. Zeker als zich ’s zomers veel tropische dagen voordoen. Een laag energieverbruik is financieel natuurlijk mooi meegenomen en ook een stuk minder schadelijk voor het milieu.

Er zijn ook luchtkoelers waarmee je kunt verwarmen

Veel moderne koelapparaten beschikken ook over de mogelijkheid om ruimtes mee te verwarmen. Zo ook sommige aircoolers vandaag de dag. Hierdoor hoef je de cv-ketel minder hoog te zetten. Ga op zoek naar de beste aircooler en bespaar ook in het koude najaar en/of voorjaar geld!