Isolerende achterdeuren laten monteren

Je hebt het thuis lekker warm en knus gemaakt. Maar dan komt er vanuit de hoek een tocht binnen, vanaf de achterkant van je huis. Dat is toch gek aangezien de kozijnen wind dicht zijn. Maar de achterdeur zit er al enige tijd in. Die is nog van gewoon hout en biedt niet heel erg veel weerstand tegen de elementen. Dit zorgt ervoor dat er een lichte tocht in de kamer komt. Elke keer als het hard waait dan voel je het toch even. Hier wil je natuurlijk graag van af. Een isolerende achterdeur biedt dan een goede oplossing. 

Wat is er dan anders?


Je zou zeggen ‘een deur is een deur’ toch? Het kan open en dicht, kan op slot en houdt de natuur buiten, waar die hoort. Maar niks is minder waar. Niet elke deur is immers gelijk aan elkaar. Er zijn zelfs ontzettend grote verschillen tussen soorten deuren.

Een isolerende deur is, in tegenstelling tot reguliere deuren, speciaal ontworpen om extra te isoleren. De deur is dus ontworpen met een zo efficiënt mogelijke isolatie in gedachte. Dit is anders met traditionele deuren die vooral zijn gemaakt om personen buiten te houden. Uiteraard doen isolerende deuren dit ook, maar dus met extra isolatie. 

Hoe werkt de extra isolatie dan?


Een isolerende deur doet dus iets extra’s ontzettend goed, namelijk isoleren. Dit heeft allemaal te maken met de manier waarop de deur is opgebouwd. Een isolerende deur bestaat namelijk uit allemaal verschillende lagen. Als je de deur recht door het midden zal snijden zal je al deze lagen te zien krijgen.

De buitenste laag is meestal van kunststof. Dit beschermt de binnenste lagen tegen het weer. Hierin zit een aluminium frame verwerkt. Dit zorgt onder andere voor extra stevigheid van de deur. Mocht het kunststof om wat voor reden kapot gaan, wordt de rest van de deur beschermd door de aluminium binnenlaag. Hetgeen tevens inbraak vermoeilijkt of zelfs voorkomt. Dan in de binnenste laag vind je een speciale schuimlaag. Deze schuimlaag is speciaal ontworpen om extra te isoleren. 

De voordelen van een isolerende achterdeur


Een voordeel is in het begin al genoemd. Het houdt namelijk het weer buiten. In tegenstelling tot hout, gaat kunststof op een gegeven moment ook niet werken. Het krimpt niet door kou en zet niet uit door hitte. Dit voorkomt schade aan de deur of kozijnen. Uiteindelijk wordt het natuurlijk makkelijker om de temperatuur binnen te regelen. Op den duur ga je dit zelfs terug zien in de stookkosten!