De voordelen van een dakrenovatie

voordelen-dakrenovatie

Je twijfelt, want is het echt nodig dat je je dak laat renoveren? Of misschien twijfel je wel helemaal niet en ben je opzoek naar meer informatie over dakrenovatie. Dan ben je hier op het juiste adres. 

Wat houdt het in

Wanneer het je opvalt dat je dak toe is aan renoveren, doordat er bijvoorbeeld overtollig mos op de dakpannen zit, of omdat het weer schade heeft veroorzaakt, dan kun je er voor kiezen een dak te laten renoveren. Hoe dat aangepakt wordt is vooral afhankelijk van het type dak. Denk hierbij een bitumen dak of een hellend dak met dakpannen. Je kunt een dakdekker inschakelen om je te helpen. 

De voordelen 

Soms is het repareren van het dak genoeg, maar wanneer dit niet het geval is kun je er dus voor kiezen het volledig aan te pakken. Dit zorgt niet alleen voor een opknapbeurt, maar heeft ook vele voordelen. Hieronder vind je een aantal voordelen. 

  • Uitstraling. Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel van het renoveren van je dak. Het zorgt er namelijk voor dat je woning weer een nette en verzorgde uitstraling krijgt. Het is hierna wel belangrijk dat je dit dak goed onderhoud om schade te voorkomen. 
  • Waarde. Ondanks dat het niet zomaar een kleine uitgave is, het kost namelijk snel meer dan € 2000,- om een dak te renoveren, krijg je er ook wat voor terug. De waarde van je woning stijgt namelijk ontzettend op het moment dat het dak vernieuwd is. 
  • Combinatie. Een ander voordeel is dat je een dakrenovatie perfect kan combineren met andere werkzaamheden aan het dak. Heb je het in de winter altijd koud? Dan kun je er dus voor kiezen dakisolatie aan te laten brengen. Ook dit zorgt ervoor dat je huis in waarde stijgt, en daarnaast bespaar je ook op je energierekening. 

De kosten

De kosten van een dakrenovatie verschillen per type dak en per afmeting. Daarnaast moeten ook de kosten van een dakdekker betaald worden. Je weet dus pas echt wat het gaat kosten wanneer het zover is. Gelukkig krijg je er veel voor terug, en is een dak niet iets waar je zonder kunt. 

Prijs met m² (Gemiddeld) Type
€ 45,-Bitumen
€ 50,-EPDM
€ 55,-PVC
€ 55,-Dakpan 
€85,-Leien