Keukenverbouwing? Hier moet je aan denken

De keuken verbouwen is vaak een spannende gebeurtenis. Het vraagt uiteraard om een flinke investering. Daarom wil je wel dat het resultaat geheel naar wens is. Bovendien kan de uitstraling van de nieuwe keuken een enorm groot effect hebben op de rest van de woning. Genoeg redenen dus om toch wel wat stress te ervaren tijdens deze verbouwing. Stressvol verbouwen heeft echter niemands voorkeur. Maar hoe voorkom je stress tijdens de keukenverbouwing? 

Zodra je er voor kiest om de keuken te verbouwen is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Oriënteer je op de verschillende keuzes en mogelijkheden in de beschikbare ruimte. Vraag tevens een gesprek met een keukenspecialist aan. Deze kan samen met jou een plattegrond van de keuken maken en bekijken wat de opties zijn. Houd er wel rekening mee dat je tijdens het maken van plannen voor de verbouwing altijd binnen je budget blijft. Zo voorkom je financiële problemen in de toekomst. Zodra de gehele voorbereiding voor de verbouwing rond is, staat je nog een lastige taak te wachten: want wat staat je te wachten als de keukenverbouwing daadwerkelijk van start gaat? Waar moet je aan denken? 

Uitbesteden of zelf doen? 

Als het even kan adviseren wij om de keukenverbouwing zoveel mogelijk door anderen te laten doen. Een verbouwing kost veel tijd en stress, zelfs als je zelf niet degene met het gereedschap bent. Doe hier dan ook niet nóg een schepje bovenop door de gehele klus zelf aan te grijpen. Zo kan jij na een drukke werkdag simpelweg met een makkelijke maaltijd bij Butlon.com op de bank schuiven, terwijl het klusteam voor je aan de slag gaat. 

Klussen naast je werk is bijna niet te doen. Dit geeft enorm veel stress en zal je echt uitputten. Wil je de verbouwing toch zelf doen? Omdat je het fijn vindt om zelf te klussen of simpelweg wat extra geld wil besparen? Dan is het heel belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Eet minimaal drie voedzame maaltijden per dag, slaap voldoende en neem – indien mogelijk – enkele dagen vrijaf van je werk. Zo bespaar je jezelf een hoop stress. 

Praktische zaken 

Denk ook aan praktische zaken tijdens de verbouwing. Hoe lang een keukenverbouwing gaat duren hangt volkomen van de klus af. Sommige keukens zijn al binnen een dag geplaatst, maar komt ook wel eens voor dat dit weken kan duren. Vraag daarom van tevoren aan het klusteam hoe lang zij denken nodig te hebben. Wanneer je zelf gaat klussen is het verstandig om van het langste scenario uit te gaan. 

Wat doe je in de tijd die het kost om de keuken te monteren? Het is dan bijvoorbeeld niet mogelijk om te koken. Wat eten we vanavond dan? Dit kan heel veel onnodige stress geven, zeker als je er niet op bent voorbereid. 

Gelukkig zijn er genoeg manieren om toch nog van een voedzame maaltijd te kunnen genieten. Investeer bijvoorbeeld in een goedkope magnetron of een campingkooktoestel. Zo kan je magnetronmaaltijden opwarmen of gewoon zelf een simpel maaltje koken. Heb je geen zin om voor die paar dagen nog nieuwe apparaten aan te schaffen? Dan is online eten bestellen van butlon natuurlijk ook zo gedaan. 

Altijd iemand aanwezig in huis 

Zorg ervoor dat er tijdens de keukenverbouwing altijd iemand aanwezig is in huis. Voor het beantwoorden van vragen en om het klusteam soms van de nodige hulp te voorzien. Het kan voor klussers heel vervelend zijn als de bewoners vaak weg zijn. Zeker wanneer ze over praktische zaken moeten overleggen. Lukt het jou zelf niet om vrij te regelen? Vraag dan aan familie, vrienden of andere dierbaren of zij een dagje over hebben om bij jou thuis te zitten. 

Als je het klusteam goed kent, kan je er ook nog voor kiezen om ze de sleutels van je woning te geven. Zo kunnen ze zelf naar binnen en je bent ondertussen altijd telefonisch bereikbaar voor overleg. Let op: doe dit natuurlijk alleen als je het team goed kent! 

Dit is een artikel door GMU | Google Adwords.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *