Kokend water kraan

Quooker

Quooker kokend water kraan

Voor honderdduizenden gebruikers is het inmiddels een onmisbare hulp in de keuken. De Quooker. Zo heb je naast je normale keukenkraan een kraan die kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Binnen slechts enkele seconden genieten van een kop thee, even snel de rijst koken of soep bereiden? Maar ook voor koffie, aardappelen, pasta, groenten en noem maar op. Kant en klaar kokend water met één draai aan de knop. Veilig, zuinig, multi-inzetbaar. Altijd kokend water bij de hand. De hele dag door.

Veiligheid

Met kokend water en kinderen is het oppassen geblazen. Dat geldt bij fluitketels, waterkokers en Quookers. De Quooker-kraan heeft echter een druk-draai bedieningsknop, die kinderen niet zomaar open kunnen krijgen.
De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden.

Ook komt er maar 0,05 liter water per seconde uit de kraan. Wanneer een waterkoker van het aanrecht valt krijg je in een seconde 1 liter kokend water over je heen. En dat kan ernstige brandwonden veroorzaken.

Zuinig

In tegenstelling tot vaak wordt gedacht is het gebruik van een Quooker zuinig. Bij normaal huishoudelijk gebruik zijn de kosten voor stroomgebruik een paar cent per dag.

Alternatieven

Voor de Quooker zijn inmiddels ook goedkopere alternatieven op de markt gekomen, zoals bijvoorbeeld de Grohe Red®, Inventum Agostina/Celestina/Lucca en de Daalderop Modern.
Of je nu kiest voor de Quooker, of de goedkopere alternatieven: Bekijk voor aanschaf goed de voor- en nadelen van de verschillende modellen.