Nieuw toegangssysteem laten installeren? Denk aan deze dingen

toegangssystemen

De veiligheid in en rondom in je woning is een punt waar vaak niet zo veel aan gedacht wordt, maar wel heel erg belangrijk is. Ben jij op zoek via Yesss Pro naar een toegangssysteem, zijn er wel een aantal aspecten waar je aan moet denken. 

Toegang krijgen

Als je op zoek gaat naar een geschikt toegangssysteem voor bijvoorbeeld jouw eigen woning, dan is het goed om eens te bekijken welke opties jij belangrijk vindt en aan wat voor eisen jij wil dat jouw toegangssysteem voldoet. Hoe wil jij bijvoorbeeld de toegang verlenen? Ga jij liever voor een code die in bezit is van de mensen waarvan jij het wil? Ga jij liever voor een druppel die voor het systeem gehouden kan worden om toegang te krijgen of heb je dit liever door middel van een pasje? Bedenk goed wat het beste past bij jouw situatie voor de mensen die de toegang moeten krijgen en voor de locatie van het te beveiligen pand. 

Geen huissleutels meer

De tijd van de huissleutel lijkt nu voorbij, steeds meer mensen kiezen voor een ander systeem om binnen te komen om zo zeker te zijn van de veiligheid en om het zo moeilijk mogelijk te maken voor onbevoegden om de woning of het bedrijfspand te kunnen betreden. Wil jij een systeem dat via de telefoon werkt, handig, omdat je deze vrijwel altijd in je zak hebt of heb je dit liever niet, omdat je bang bent dat jij je telefoon vergeet en dan vervolgens je woning niet binnen kunt komen. Je kunt ook kiezen voor een cijfercombinatie, zodat jij altijd zelf binnen kunt komen zonder hiervoor een telefoon, sleutel of een tag voor nodig te hebben. Wel is het dan zaak om goed deze code af te schermen en deze zo nu en dan te wijzigen om het zo veilig mogelijk te houden.

Optimaal systeem

Er zijn steeds meer bijkomende opties om het systeem zo veel mogelijk te kunnen optimaliseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het systeem dat gekoppeld is aan de brandmelder, zodat alle sloten opengaan wanneer er rook of brand gesignaleerd wordt, om te verzorgen dat de hulpdiensten gemakkelijk naar binnen kunnen gaan. Je kunt deze ook koppelen aan het inbraakalarm of aan de sensorverlichting. Het is goed om over deze opties na te denken zodat jij een goede keuze kunt maken en het systeem zo perfect mogelijk kunt regelen om zo de veiligheid in en rondom jouw woning te optimaliseren.