Wat zijn goede heftrucks voor in de bouw?

goede-heftruck

Heftrucks zijn onmisbaar in veel sectoren, maar met name in de bouw wordt er veel gebruik gemaakt van heftrucks. Het aanbod aan heftrucks voor in de bouw is dan ook tevens erg groot. En of het nu gaat om het overzetten van ladingen op een bouwterrein of in een magazijn, bijna altijd komt er een heftruck aan te pas. Want heftrucks zijn behalve functioneel ook nog eens uitermate veilig. Zoals gezegd zijn er dus veel verschillende soorten heftrucks, Klik hier voor alle heftrucks, maar welke heftrucks nou uitermate geschikt zijn voor in de bouw gaan we je hieronder laten zien. 

De werking van de heftruck

Voordat we uiteen kunnen zetten welke heftruck het best zijn voor in de bouw is het belangrijk de werking van een heftruck te schetsen. In principe is dit vrij simpel, zo heb je hier ook slechts één korte opleiding voor nodig. Een heftruck werkt met een hefmast, met een hendel kan de bestuurder deze bedienen, dit werkt met een hydraulische cilinder, in deze cilinder bevindt zich vloeistof. Wanneer de hefmast dan omlaag gaat wordt de druk op de vloeistof verlaagt, met de juiste ervaring kun je aanvoelen hoe snel of langzaam dit gaat. 

Diesel, LPG of elektrische heftruck

Voor heftrucks bestaan er verschillende modellen met verschillende aandrijvingen, de belangrijkste hiervan zijn benzine, diesel, LPG en elektrische aangedreven heftrucks. Deze bieden allemaal verschillende voordelen. Diesel heftrucks zijn uitermate geschikt voor de bouw, voornamelijk omdat ze het krachtigst zijn van alle modellen. Ze zijn vaak ook wat steviger gebouwd en kunnen gebruikt worden onder alle weersomstandigheden. Elektrische heftrucks daarentegen zijn wat lichter, zijn milieuvriendelijker en maken een stuk minder lawaai. Werk je nou in de bouw veel in woonwijken en gebruik je deze enkel voor lichtere spullen, dan is een elektrische heftruck vaak een goed idee, ook omdat deze wendbaarder is. 

Andere modellen heftrucks

Behalve de standaard heftruck zijn er natuurlijk ook nog veel andere heftrucks op de markt. Zoals de stapelaar en de vorkheftruck, de meeneemtruck, de orderpicktruck, de palletwagen, een verreiker en een zijlader. Al deze trucks bieden verschillende voordelen, maar hebben ook zo hun nadelen. Het hangt er hierbij vooral vanaf hoe zwaar de ladingen zijn die je dient de verplaatsen, of het hierbij op hoogte moet gebeuren en binnen welke ruimte. Zo zijn sommige heftrucks vooral geschikt voor binnen in een magazijn en anderen juist voor grote ladingen op een industrieterrein. Je kunt tegenwoordig in ieder geval voor elke lading wel een heftruck vinden online, of een Gebruikte heftruck kopen bij Forkstrading.