Moet je energielabel A of C voor je kantoor halen?

energie-label

Er zijn veel websites waar je elektronische apparaten kunt kopen. Een van deze websites is bijvoorbeeld yesss.nl/. Op YESSS.nl, net als alle andere websites waar elektronische apparaten worden verkocht, zijn ze te vinden met verschillende energielabels.

Wat houden deze energielabels in?

Als je elektronische apparaten gaat kopen op websites, zoals YESSS.nl, dan zie je altijd verschillende energielabels voorbij komen. Deze labels lopen van A tot en met G. Maar wat geven deze labels nu eigenlijk aan? Waar staan ze voor? Nou dat is zeer eenvoudig. Apparaten die label A hebben gekregen, hebben het laagste energieverbruik. Dit houdt in dat het verbruik van deze apparaten niet alleen goedkoper is, maar ook nog eens beter voor het milieu. Apparaten die energielabel G hebben gekregen verbruiken dus heel erg veel energie en zijn dus niet zo goed voor het milieu. De andere letters zitten er een beetje tussenin. Hierbij valt energielabel C nog in het groene deel, D in het gele, E in het oranje en F en G in het rode deel.

Wat is energielabel C precies?

Als jouw kantoor energielabel A heeft gekregen, dan houdt dit aan dat jouw kantoor zeer zuinig is. Ook met een energielabel B heb je een groen energielabel. Als jouw kantoor zelf, of de apparaten in jouw kantoor een energielabel van C hebben gekregen dan zit je al op de goede weg. Echter kan er altijd nog wat verbeterd worden. Je energielabel valt wel in het groene deel, maar door eenvoudigweg de apparaten met een lager energielabel om te ruilen voor apparaten met energielabel A, maak je al een groot verschil. Er is bij energielabel C namelijk nog altijd ruimte om te besparen op je energierekening. Daarom is het altijd beter om voor energielabel A te gaan. Op bijvoorbeeld yesss.nl/ kun je kijken voor apparaten met energielabel A.

Hoe kan ik energielabel C op mijn kantoor verbeteren?

Er zijn verschillende manieren waarop je energielabel C kunt verbeteren naar energielabel B of zelfs naar energielabel A. Zo kun je er allereerst over na gaan denken of jouw kantoor misschien extra isolatie nodig heeft. Dit kan er meteen voor zorgen dat er voorkomen wordt dat er te veel energie verloren gaat. Ook kun je kijken of je ramen geïsoleerd kunnen worden. Daarnaast is verwarmen met een warmtepomp ook altijd beter dan met een cv-ketel. Bovendien kun je met behulp van sites zoals YESSS.nl ook je verlichting energiezuiniger maken.