Quooker alternatieven: overzicht van alternatieve kokend water kranen

Quooker

Quooker kokend water kraan

Voor honderdduizenden gebruikers is het inmiddels een onmisbare hulp in de keuken. De Quooker. Zo heb je naast je normale keukenkraan een kraan die kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Binnen slechts enkele seconden genieten van een kop thee, even snel de rijst koken of soep bereiden? Maar ook voor koffie, aardappelen, pasta, groenten en noem maar op. Kant en klaar kokend water met één draai aan de knop. Veilig, zuinig, multi-inzetbaar. Altijd kokend water bij de hand. De hele dag door.

Veiligheid

Met kokend water en kinderen is het oppassen geblazen. Dat geldt bij fluitketels, waterkokers en Quookers. De Quooker-kraan heeft echter een druk-draai bedieningsknop, die kinderen niet zomaar open kunnen krijgen.
De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden.

Ook komt er maar 0,05 liter water per seconde uit de kraan. Wanneer een waterkoker van het aanrecht valt krijg je in een seconde 1 liter kokend water over je heen. En dat kan ernstige brandwonden veroorzaken.

Zuinig

In tegenstelling tot vaak wordt gedacht is het gebruik van een Quooker zuinig. Bij normaal huishoudelijk gebruik zijn de kosten voor stroomgebruik een paar cent per dag.

Alternatieven

Voor de Quooker zijn inmiddels ook goedkopere alternatieven op de markt gekomen, zoals bijvoorbeeld de Grohe Red®, Inventum Agostina/Celestina/Lucca en de Daalderop Modern.
Of je nu kiest voor de Quooker, of de goedkopere alternatieven: Bekijk voor aanschaf goed de voor- en nadelen van de verschillende modellen.

Quooker alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven voor de Quooker op de markt. Hieronder volgen korte beschrijvingen van enkele van deze opties.

Grohe Red®

De Grohe Red® is een opvallende concurrent van de Quooker. Deze kraan levert ook direct kokend water, net als de Quooker, maar heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo biedt de Grohe Red® een kinderbeveiliging en een energiezuinige stand die de temperatuur automatisch verlaagt wanneer de kraan een tijdje niet wordt gebruikt. Daarnaast is de Grohe Red® verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, wat zorgt voor een ruime keuze aan uitstraling.

Inventum Agostina/Celestina/Lucca

Inventum biedt ook kranen die vergelijkbaar zijn met de Quooker, met modellen zoals Agostina, Celestina en Lucca. Deze kranen zijn bekend om hun energie-efficiëntie en gebruikersgemak. Een opvallend kenmerk van de Inventum kranen is dat ze een compact reservoir hebben, waardoor ze gemakkelijk in kleinere keukens passen. Ze zijn ook uitgerust met een veiligheidsfunctie die oververhitting voorkomt.

Daalderop Modern

De Daalderop Modern is een andere optie voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor de Quooker. De kraan biedt direct kokend water en heeft een ingebouwde filter voor schoner en gezonder water. Daarnaast is de Daalderop Modern bekend om zijn gestroomlijnde ontwerp en energie-efficiëntie. Een kenmerk van de Daalderop Modern is dat hij een watertemperatuur tot 110 graden kan bereiken, wat hoger is dan veel andere merken.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk van deze alternatieven zijn eigen voor- en nadelen heeft. Afhankelijk van je specifieke behoeften en budget, zou je kunnen overwegen welke optie het beste voor jou is.