Je slaapkamer: de belangrijkste kamer in je huis?

Ongeveer een derde van je leven breng je door in de slaapkamer. Een vreemde gedachte, niet? Het lijkt dan onlogisch dat mensen vooral aan keukens en badkamers denken wanneer ze hun interieur aanpassen. Slaapkamers verdienen meer aandacht! Meer dan ooit is de slaapkamer een echte leefkamer.
Op deze pagina lees je tips waarmee je de slaapkamer nieuw leven kan inblazen!

Slaapkamer inrichten: enkele ideeën

  1. Kies vooraf welke stijl de overhand krijgt in je slaapkamer: ga je voor hip-modern of eerder traditioneel-natuurlijk? In de traditioneel natuurlijke stijl worden veel natuurlijke materialen gebruikt als hout en stof. In de moderne slaapkamer worden nieuwe materialen gebruikt en wordt geëxperimenteerd met glazen inzetpanelen en blinkende lakken. Het combineren van verschillende stijlen (een witte blikende kast en een antieken bed) levert soms verrassende effecten op. Maar let op, combineren is veel moeilijker!
  2. Maak van je slaapkamer een multimediaruimte! In heel veel gezinnen staat er al een televisie in de slaapkamer. Maar, dat kan hipper. Waarom zou je die grote slaapkamermuur niet gebruiken om films te projecteren? Een projector is tegenwoordig goedkoop, en niets is leuker dan vanuit je bed een filmpje te bekijken. De cinema-slaapkamer ligt zo binnen handbereik. Een kleine geluidsinstallatie die ook bij lage geluidssterktes wat dynamiek opwekt vervolmaakt het geheel. Voor wie dat nu nog een beetje overdreven vindt, voorzie bij de volgende renovatieronde alvast de nodige stopcontacten en kabelgootjes om in de toekomst de slaapkamer op te waarderen.
  3. Geef de nodige aandacht aan het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer: het bed! Matras, lattenbodem, kussens, dekbedden, matrasbeschermers, het hoort er allemaal bij. Deze slaapkamerattributen zorgen niet alleen voor comfort, maar zijn ook belangrijk voor je gezondheid. Een goede nachtrust kan enkel met een aan het lichaam aangepast bed. Jezelf goed informeren vooraf is de boodschap.
  4. Voorzie genoeg ruimte voor extra ontspanning. Om rommel te vermijden kan je in het  nachtkastje bijvoorbeeld ruimte voorzien voor boekjes of ander leuks. Bij heel veel mensen ligt de slaapkamer vol dingen die je eigenlijk netjes zou moeten opbergen, op een zolder of grote opbergkast. Zorg ervoor dat je in de slaapkamer die dingen legt die daar thuishoren.