Stelplaat van betonpoer voor bevestigen houten paal

Stelplaat van betonpoer voor bevestigen houten paal

Een stelplaat is noodzakelijk om een paal of staander stevig te bevestigen aan een betonpoer. Het heeft de functie van een verbindingsstuk tussen een betonpoer en een paal en valt daarmee in de categorie bevestigingsmaterialen. Betonpoeren gebruiken is een makkelijke en goedkope manier om een stevige fundering te realiseren voor diverse bouwconstructies zoals een overkapping, een schutting of een schuurtje. Een betonpoer zorgt ervoor dat het gewicht op een evenredige manier in de ondergrond wordt verdeeld. Het zorgt tevens voor een stevige verankering en biedt bescherming aan de palen of staanders die erop komen te staan. Worden deze rechtstreeks in de grond geplaatst dan zal het vocht ze op den duur aantasten of de boel gaat verzakken. Door gebruik te maken van betonpoeren wordt dit voorkomen. Maar om een paal stevig vast te kunnen koppelen heeft men dus een stelplaat betonpoer nodig.

Wat is een stelplaat betonpoer?

Een stelplaat voor de betonpoer is een vierkant plaatje wat vervaardigd is uit staal. Dit materiaal heeft een zeer lange levensduur, is erg sterk en gaat niet roesten. In alle hoeken zijn gaten gemaakt waar met behulp van bouten of schroeven de stelplaat betonpoer bevestigd wordt aan de paal. In het midden van een stelplaatje zit een tap of moer. Op een betonpoer bevindt zich veelal een draadeind of een huls. Dit wordt gekoppeld met de moer of tap van de stelplaat. Op deze manier ontstaat er een prima verbinding tussen het betonnen element en staander, en dat dankzij de stelplaat betonpoer. Mocht een staander toch nog niet helemaal goed staan dan kan het met behulp van de stelplaat nog gecorrigeerd worden. Dat is een kwestie van de bouten of schroeven iets losser of vaster te draaien. Daarom wordt een stelplaat voor betonpoer ook wel een hoogteverstelling genoemd.

Stelplaten voor betonpoeren kopen

Een stelplaat voor een betonpoer is bevestigingsmateriaal dat apart is bij te bestellen. Dit geldt meestal ook voor de moeren en bouten maar er zijn ook complete sets beschikbaar. Een stelplaat betonpoer is in diverse afmetingen verkrijgbaar. Zo is er voor iedere poer een passende stelplaat te vinden. Maak gebruik van dit handige koppelplaatje en creëer een stevige fundering van betonpoeren voor ieder bouwwerk.