Fundering laten herstellen

fundering herstellen

Steeds meer huiseigenaren krijgen te maken met funderingsproblemen. Dit heeft te maken met verschillende oorzaken maar is gelukkig op te lossen. Laat tijdig je fundering herstellen om ergere schade en gevaarlijke situaties te voorkomen. Er was zelfs sprake van een funderingslabel voor huizen om mensen bewust te maken van de funderingsstatus. Op deze pagina vertellen we graag meer over problemen die kunnen optreden bij funderingsschade en hoe de fundering hersteld kan worden. 

Oorzaken funderingsproblemen

Er zijn vele oorzaken die funderingsproblemen kunnen veroorzaken. De belasting van een gebouw kan te hoog zijn of het funderingstype is dusdanig verouderd. Daarnaast zijn er ook vele externe factoren die funderingsproblemen kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan een verslechterde bodemgesteldheid door vochtverlies van klimaatverandering, veel verkeer in de buurt of bouwwerkzaamheden. Omdat er vele oorzaken kunnen zijn is het heel belangrijk om een gedegen funderingsonderzoek uit te laten voeren om het probleem grondig op te lossen. Zo kun je op de website van Duurzaamfunderingsherstel.nl van A tot Z worden geholpen en is een goed onderzoek naar de fundering inbegrepen.

Fundering met gevolgschade laten herstellen

Een fundering die niet in de goede staat verkeerd kan veel gevolgschade veroorzaken. Zo is een huis dat verzakt in veel gevallen als gevolg van een niet goed functioneerde fundering. Tevens kun je last krijgen van scheuren in de muur, klemmende ramen en deuren (niet door weersinvloeden), hoogteverschillen en merkbare scheve vloeren. Daarnaast ligt een verzakking op de loer wat tot veel gevaarlijke situaties kan leiden. Kortom, heb je last van bovenstaande kenmerken? Laat je fundering deskundig onderzoeken en waar nodig herstellen. In veel gevallen kan het op een duurzame manier zonder te veel grove ingrepen. Zo kan Duurzaamfunderingsherstel.nl naast het onderzoek om een trillingvrije wijze de bestaande fundering verstevigen. Daarnaast is deze organisatie ook in staat op gevolgschade zoals scheuren in de muur op te lossen. Wel zo fijn en gemakkelijk!