Tip om je verhuizing soepel te laten verlopen

Zodra je wilt gaan verhuizen, is het het fijnst als dit soepel kan verlopen. Het is vaak best stressvol, zo’n verhuizing. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te beginnen. Om dit te kunnen doen zijn er een aantal tips die je kunt volgen. Hier een aantal op een rijtje.

Pak je spullen georganiseerd in

Het moment dat je weet dat je gaat verhuizen, kun je gaan beginnen met inpakken. Het handigst is om dit direct op een georganiseerde en efficiënte manier te doen. Probeer per kamer te werk te gaan. Met inpakken begin je met de minst belangrijke spullen. Wanneer je een volle doos hebt, zet je daarop waar het heen moet. Ook kan het slim zijn om er cijfer op te zetten, hiermee geef je het belang van de doos aan. Een 3 voor minder belangrijke dingen en een 1 voor spullen die je vrijwel direct weer nodig hebt. Op je doos staat dan: ‘Keuken, 3’ Hierin zit dan bijvoorbeeld je staafmixer en slacentrifuge. Dat zijn niet de spullen die je direct nodig gaat hebben.

Zorg dat er een plek is voor je spullen

Je wilt dat wanneer je gaat verhuizen er een plek is voor je spullen. Je oude huis moet leeg en het moet dus ergens heen. Als je al direct alles naar je nieuwe huis kan brengen is dat ideaal. Vaak gebeurt het toch dat dit niet helemaal aansluit. Wat je dan kunt doen is een opslagunit huren. Daar kun je dan tijdelijk je spullen bewaren. Deze zou je dan ook al een aantal maanden eerder kunnen gaan huren. Dit kan voorkomen dat alles straks in een keer moet. Je kunt nu iedere keer een doos die klaar is alvast brengen. Als je wel gelijk je nieuwe huis in kan is het het handigst als je gelijk de dozen naar de goede kamer brengt, dat voorkomt verdwaalde dozen. Wanneer ze dan in de goede kamer staan kun je ze ook gelijk uitpakken. Zo zit je niet lang met allemaal dozen in huis.

Weet hoe je jouw spullen gaat verplaatsen

Als alles is ingepakt moet het ook nog verplaatst worden. Dit kan op verschillende manieren. Je kan zelf heel vaak heen en weer rijden met je auto, dit is vaak niet de meest praktische manier. Je kunt ook zelf een busje of aanhanger huren. Hier past een stuk meer in, daardoor zul je minder vaak hoeven te rijden. Wanneer je een aanhanger huurt is het wel slim na te denken of deze open is of dicht. Open hoeft geen probleem te zijn, maar als het regent zul je hier wel problemen mee krijgen. Als je het liever niet zelf doet kun je een verhuisbedrijf inhuren. Deze zullen dan alle dozen uit je huis in een vrachtwagen doen en alles vervolgens ook weer op de nieuwe locatie uitladen.Als je gaat verhuizen naar bijvoorbeeld een appartement waar geen lift is, zou je een verhuislift kunnen overwegen. Een verhuislift huren kan veel problemen voorkomen. Zware of grote spullen kun je namelijk niet altijd gemakkelijk naar boven tillen en met een verhuislift kan dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *