Zaagbladen kopen, waar op letten?

Zaagbladen kopen

Het succesvol kopen van zaagbladen is misschien makkelijker dan u wellicht denkt. Toch is het van belang om enige voorkennis te hebben. Het is namelijk zo dat niet ieder zaagblad gelijk is. En de ene prijs is de andere niet, ook zegt de prijs soms zelfs niks over de kwaliteit van het product. Schokkend? Misschien een beetje, maar ergens wist u dit ook al wel. Het is vaak veel leuker om jezelf voor de gek te laten houden en te denken dat je er goed van af bent gekomen. In dit artikel zullen we u wat tips geven waardoor u uzelf niet langer voor de gek hoeft te houden. Nee nu kunt u zaagbladen succesvol kopen zonder het risico te lopen om op een gegeven moment niet meer te kunnen zagen.

Wat moet u precies weten?

Om het juiste cirkelzaagblad te kopen houdt u eerst een lijstje bij met de eisen die u stelt aan het zaagblad. Het is namelijk vaak het geval dat consumenten inkopen op basis van kortingen of hoge aanbiedingen. Terwijl een korting of aanbieding nog niet veel zegt over de kwaliteit van een product en de besparing op kosten. Er zijn namelijk twee punten die bepalen of een aankoop goed is geweest. Als u de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden zit u op de goede weg om het juiste cirkelzaagblad te kopen.

  1. Voldoet uw zaagblad aan de gestelde eisen?
  2. Heeft het zaagblad in verhouding tot zijn prijs een goede kwaliteit en levensduur?

Handige tips
Een aantal handige tips die nog iets kunnen zeggen over cirkelzaagbladen worden hier behandeld. Het is namelijk zo dat het aantal tanden van een zaagblad niet alleen iets zegt over de zaagsnede of doorloopsnelheid, maar ook iets over de prijs. Hoe meer tanden een zaagblad heeft hoe hoger de prijs. Hoe minder zaagtanden hoe lager de prijs. Dus mocht u maar een enkele zaagklus hebben dan is het verstandig om te gaan voor de budget variant in plaats van een blad met extra functies.