De houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor jouw wellness thuis

houtsoorten-wellness-sauna

Bij Waterwellness maken ze enkel gebruik van het beste hout. Zo weet jij zeker dat het hout dat gebruikt wordt voor jouw sauna of hottub van goede kwaliteit is en lang meegaat. Welke verschillende houtsoorten er gebruikt kunnen worden voor jouw thuis wellness gaan we hier bespreken. 

Western Red Cedar hout

Western Red Cedar hout staat bekend om de grote variatie van kleur wat het hout kan vertonen. De kleuren die in dit hout voorkomen zijn: rozebruin, licht geelbruin, zalmkleurig en chocolade bruin. In het hout kan een afwisseling van lichte en donkere banen te zien zijn. Red Cedar is een veelgebruikte houtsoort voor sauna’s en hottubs, maar ook voor het betimmeren van gevels en voor de omranding van een Spa bad van Waterwellness. Het hout kan bijna niet krimpen en blijft er heel lang mooi uitzien. 

Hemlock

De kleur van deze houtsoort varieert van licht geelbruin tot witachtig en soms met wat roodachtige tinten. Deze houtsoort neemt snel water op en heeft daarom van tevoren wel een behandeling nodig. 

Tight Knotty Cedar hout

Deze houtsoort komt uit het noorden van de Verenigde Staten en Canada. Tight Knotty Cedar hout is heel erg duurzaam en heeft veel goede eigenschappen. Het hout is licht van gewicht en goed te bewerken. Ook kun je het hout eenvoudig mooi afwerken, ruikt het lekker en is het stabiel. 

Oregon Pine

Dit is een sterke en harde houtsoort en hij is voor bijna alle doeleinden te gebruiken. De kleur van het hout is roodachtig en het hout komt van de westkust van Canada en de Verenigde Staten. Wanneer je op zoek bent naar hout met een hele lange levensduur, dan is dit hout zeker aan te bevelen.