Hoe onderhoud je roestvrij staal?

Je denkt misschien dat roestvrij staal geen onderhoud nodig heeft. Was dit maar het geval. Zelf de beste materialen hebben onderhoud nodig om ze er goed uit te laten zien voor een langere periode. Net als eigenlijk bijna alle andere materialen wordt roestvrij staal ook vies en zal dit moeten worden schoongemaakt, maar hoe kun je dit het beste doen? Dat vertellen wij jou hier in dit artikel. 

Hoe maak je roestvrij staal schoon? 

Er zijn erg veel schoonmaakmiddelen van vele merken te koop waarmee je roestvrij staal van Steelpoint International kunt poetsen. De kans is groot dat je door het grote aanbod niet weet welke je moet kiezen. Want welk middel gebruik je in welke situatie? Er is geen een reiniger die in iedere situatie gebruikt kan worden voor het schoonmaken en onderhouden van roestvrijstaal. In elke situatie dient een ander middel gebruikt te worden en welke dat zijn lees je verder in dit artikel. 

Het onderhouden meteen na de montage

Voor roestvrij staal dat buiten gemonteerd wordt, zoals deurklinken aan de buitenkant van het huis en hekwerken geldt dat goed onderhoud al meteen begint na de montage. Er zijn hier speciale reinigingsmiddelen voor zoals Innoshine. Doe wat van dit middel op een zachte doek en poets het staal direct na de montage schoon. 

Periodiek onderhoud

Het regelmatig onderhouden van RVS binnens- en buitenshuis is helemaal niet lastig en kost weinig tijd. Het beste middel om dit te doen is simpelweg een sopje met lauw warm water. Neem het RVS met regelmaat af met een vochtige doek. Dit geldt voor bijvoorbeeld deurklinken, trapleuning, hekwerken, balustrades en huisnummers.  

Wat doen bij krassen op RVS? 

Na een tijdje kan het zijn dat er hier en daar wat oppervlakkige krasjes ontstaan op bijvoorbeeld roestvrij staal tafelpoten, trapleuningen en deurklinken. Hier ontkom je helaas gewoon niet aan. Zolang het geen hele diepe krassen zijn, kun je ze nog goed behandelen met een schuurvlies. Wij adviseren je alleen wel om dit alleen te doen als je jezelf echt stoort aan de krasjes.