Hoe creëer je een strakke badkamer?

strakke-badkamer

Strakke badkamers zijn erg populair op het moment. Dit komt door de moderne uitstraling die deze badkamers hebben. Daarnaast zorgen deze badkamers voor een gevoel van luxe en rust. Een strakke badkamer kan best een vaag begrip zijn. Daarom leggen we je in deze blog uit wat een strakke badkamer is en hoe je deze creëert. Lees snel verder.

De kenmerken van een strakke badkamer

Strakke badkamers kenmerken zich voornamelijk door strakke lijnen en een minimalistische inrichting. Je zal dus niet snel veel kleurrijke accessoires in deze badkamers zien. Het kleurenpallet van deze badkamers bestaat dan ook voornamelijk uit neutrale kleuren. Je kunt hierbij denken aan zandkleuren, wit en wit. Wil je graag wat kleur toevoegen? Kies dan voor pasteltinten. Deze zorgen ervoor dat de strakke uitstraling van de badkamer behouden blijft. Je zult misschien denken dat deze badkamers weinig uitstraling hebben, maar niets is minder waar. Je kunt aan de eenvoudige basis bijvoorbeeld goudkleurige kranen toevoegen. Ook heb je verschillende tegels met een neutrale kleur én een print. Zo voeg je dus een speels effect toe, zonder dat het te druk wordt.

Tegels of stucwerk

Hoe creëer je dan een strakke badkamer? Een van de belangrijkste onderdelen van een badkamer is de wandbekleding. Vaak wordt er gekozen voor tegels, deze zijn namelijk eenvoudig in onderhoud en het is een voor de hand liggende keuze. Je hebt keuze uit verschillende motieven en materialen tegels. In strakke badkamers zie je voornamelijk egale en gladde tegels terugkomen. Ook kun je kiezen voor tegels met een eenvoudig motief. Een andere mogelijkheid is stucwerk. Omdat stucwerk glad is, is het zeer geschikt voor strakke badkamers. Daarnaast zorgt het ook voor een minimalistische uitstraling.

Verschillende elementen

Naast de wandbekleding is natuurlijk ook de inrichting van de badkamer heel sfeerbepalend. In strakke badkamers zien we vaak eenvoudige badmeubels en spiegels. Je zult dus niet snel een heel robuust badmeubel of een spiegel met een organische vorm. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor inbouwkranen, deze versterken de strakke uitstraling.

Stijlen combineren

Een strakke badkamer kun je eenvoudig combineren met andere stijlen. Zo worden er vaak luxe elementen, zoals goudkleurige inbouwkranen aan deze badkamers toegevoegd. Maar je kunt er ook voor kiezen om strakke elementen aan je betonlook badkamer toe te voegen. De basis van de badkamer bestaat dan uit betonlook tegels, waardoor er rust en eenheid ontstaat. Hier voeg je dan strakke elementen, zoals zwarte kranen aan toe.

Complete ontzorging

We zijn er bij Sani4All om je compleet te kunnen ontzorgen. Of dit nu is bij het opdoen van inspiratie of bij het uitzoeken van een strakke badkamer. We staan voor je klaar! Onze adviseurs kunnen je voorzien van deskundige advies én maken gratis een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen. Indien gewenst kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kun je optimaal genieten van je nieuwe badkamer.