Wanneer kies je welke dikte van Multiplex?

multiplex

Multiplex is een plaatsoort die in vele diktes verkrijgbaar is. Je hebt diktes beginnend bij 3 mm tot wel 40 mm! Als je wil weten wat de meest gebruikte diktes zijn en voor welke toepassing je elke dikte kan gebruiken, lees dan snel verder!

Multiplex 12 mm

Multiplex platen van 12 mm dik zijn te verkrijgen in verschillende materiaalsoorten. Je hebt Hardhouten, Populieren en Okoumé multiplex platen in 12 mm. Multiplex platen van 12 mm zijn het populairst en ze worden vaak gebruikt voor het bekleden van plafonds in overkappingen en carports. Ook kan dit worden toegepast als (onder) vloer.

Multiplex 18 mm

Ook de Multiplex platen van 18 mm zijn te verkrijgen in Hardhouten, Populieren en Okoumé. Deze dikte is ook erg populair en wordt veel gebruikt als gevelplaat mits je een Hardhouten of Okoumé plaat hebt die watervast verlijmd is. Multiplex Populieren wordt veel gebruikt voor binnen toepassingen, zoals het bekleden van plafonds en wanden.

Multiplex 40 mm

Multiplex platen van 40 mm dik worden gebruikt voor buitentoepassingen. Daarom is er ook geen populieren variant in deze dikte verkrijgbaar. Okoumé Multiplex WBP verlijmd, Hardhout Multiplex WBP verlijmd en Okoumé Multiplex Deurplaat WBP verlijmd (Aluplex) zijn verkrijgbaar in 40 mm dik. Vaak worden de Hardhout platen van 40 mm dik gebruikt voor deuren van tuinhuisjes, stallen of schuren. De Okoumé variant wordt vaak gebruikt voor deuren in bergingen, bedrijfshallen en garages. Dit komt doordat deze Okoumé plaat beschikt over een aluminium plaat, waardoor de deurplaat niet krom zal trekken onder invloed van vocht.

Multiplex bestellen bij Sleiderink Bouwmaterialen

Nu je genoeg informatie hebt over de verschillende diktes van Multiplex is het tijd om te bestellen! Dit kan snel en voordelig op de website van Sleiderink. Weet je nog niet welke dikte je moet kiezen of heb je nog meer vragen? De productspecialisten van Sleiderink staan op werkdagen klaar om al jouw vragen te beantwoorden of om jou advies te geven!