Kozijnen

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Als de woning toe is aan nieuwe kozijnen dan is een van de vragen, naar welk soort materiaal waarvan de kozijnen gemaakt zijn gaat de voorkeur uit.

Een andere vraag die gesteld kan worden is, welk bedrag is er gereserveerd voor de aanschaf van kozijnen en moet daarvoor ook actie worden ondernemen met betrekking tot het aanvragen van een hypotheek of is er voldoende budget beschikbaar. Gaat men de kozijnen zelfstandig vervangen of laat men dit door een professioneel bedrijf. Dit zijn allemaal zaken waarmee rekening gehouden moet worden bij de aanschaf.[/vc_column_text][vc_column_text]

De stijl en de grote invloed op de uitstraling van uw huis

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen deur- en raamkozijnen, waarbij de stijl onder meer afhankelijk zal zijn van het soort materiaal waarvan de kozijnen gemaakt zijn. Een kozijn bestaat in de lengte uit twee zogenaamde stijlen en in de breedte worden het dorpels genoemd. De keuze voor een bepaald materiaal zal veel invloed hebben op de uitstraling van het huis. Zo kunnen kozijnen het karakteristieke uiterlijk versterken, maar kunnen ze ook afbreuk doen aan het geheel. Het is dus aan te raden om bij de keuze na te gaan of deze passen bij de uitstraling van het huis.

Het materiaal dat gekozen wordt en de gevolgen voor het onderhoud

Aan de verschillende soorten kozijnen zijn ook verschillende kenmerken verbonden die ze tot een uniek product maken. Een aantal van deze bijzondere kenmerken van kozijnen zullen hieronder worden besproken.

 • Er dient een belangrijke afweging gemaakt te worden met betrekking tot het onderhoud dat men aan de kozijnen wil besteden.
 • Houten kozijnen hebben als nadeel dat er regelmatig onderhoud aan uitgevoerd moet worden om ervoor te zorgen dat deze lang meegaan.
 • Bij kunststoffen kan men er van uit gaan dat deze een zeer lange levensduur hebben en dat er geen specifiek onderhoud vereist is, maar simpelweg onderhouden kunnen worden door het schoonmaken van het kunststof materiaal.
 • Aluminium kozijnen hebben net als kunststoffen kozijnen geen onderhoud nodig en kunnen ook jaren mee gaan door ze alleen maar af en toe te reinigen.
 • Bij de aanschaf kan er ook gekeken worden of deze het politie keurmerk Veilig Wonen toegekend hebben gekregen, want dat betekent dat de kozijnen voldoen aan de normen van inbraakveiligheid.
 • Voor kunststoffen geldt ook dat er nog een ander keumerk kan worden verkregen als ze aan de voorwaarden en eisen voldoen en het overkoepelende keurmerk is het VKG keurmerk.
 • Bij nieuwe raamkozijnen kiest men vaak ook voor nieuwe beglazing en dan is het aan te raden om sterk isolerende beglazing te plaatsen. De beglazing die het meest energiebesparend en isolerend is wordt ook wel HR++ beglazing genoemd. Deze beglazing is in aanschaf weliswaar duurder, maar het rendement is ook veel hoger.

[/vc_column_text][tek_calltoaction cta_icon_type=”icon_browser” cta_title=”Iemand kozijnen laten plaatsen?” cta_subtitle=”Kozijnen plaatsten is geen huis-tuin-en-keuken klusje. Het is verstandig om hiervoor een vakspecialist in te schakelen” cta_box_color=”#f7f7f7″ cta_button_link=”url:%23|||” cta_button_text=”Vind vakspecialist” icon_iconsmind=”iconsmind-Engineering”][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”20px”][vc_wp_text title=”Informatie”]

 • Soorten kozijnen
 • Zonnepanelen installateur prijs
 • Zonnepanelen plat dak prijs
 • Zonneboiler prijzen
 • Wat kosten zonnepanelen
 • Zonneboilercombi prijs

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Materialen kozijnen” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986109799{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column_text]Er zijn veel verschillende soorten materialen beschikbaar voor kozijnen. Veruit de meest gebruikte zijn kunststof kozijnen, maar houten en aluminium kozijnen worden ook vaak gebruikt. Hieronder een overzicht van de meest gangbare materialen voor kozijnen.

Kunststof kozijnen

De keuze voor kunststof kozijnen neemt steeds meer toe en dat heeft dan ook verschillende redenen. Kunststof kozijnen hebben een aantal voordelen ten opzichte van kozijnen, maar zeker ook een aantal nadelen.

Houten kozijnen

Bij het vervangen van kozijnen kan men kiezen uit verschillende materialen waarvan de nieuwe kozijnen gemaakt zijn. De een geeft de voorkeur aan kozijn van kunststof en de ander geeft liever de voorkeur aan houten kozijnen.

Aluminium kozijnen

Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal en doordat het eenvoudig te bewerken is wordt het steeds meer toegepast bij het bouwen. Ook voor de uitvoering wordt er steeds vaker voor aluminium kozijnen gekozen.

Hardhout kozijnen

Bij de keuze voor kozijnen speelt het materiaal een belangrijke rol. Zo is er bij hardhout kozijnen meer onderhoud vereist dan bij aluminium of kunststof.

IJzeren kozijnen

Bij een kozijn denken de meeste mensen aan een houten of aan een kunststof soort. Een ijzeren kozijn is dan ook veel minder bekend, maar wordt nog steeds toegepast.

PVC kozijnen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor de aanschaf van PVC kozijnen omdat daar nu eenmaal veel voordelen aan verbonden. Natuurlijk zijn er ook wel een aantal nadelen te bedenken, maar de voordelen wegen zwaarder.

Stalen kozijnen

Kozijnen van staal worden tegenwoordig niet meer zoveel toegepast als in de vroegere jaren toen deze stalen kozijnen vooral een alternatief waren voor hout.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Kozijnen onderhoud” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986119598{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column_text]

Kozijnen repareren

Als gebleken is dat er een of meerdere kozijnen in slechte staat van onderhoud verkeren dan kan er gekozen worden voor vervanging van de kozijnen.

Kozijnen plaatsen

Bij het vervangen van de kozijnen kan er gekozen worden uit verschillende materialen die allemaal voordelen en nadelen hebben.

Kozijnen onderhouden

Kozijnen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen die elk weer een ander onderhoud behoeven. Bij de keuze voor het vervangen van kozijnen speelt voor veel mensen het onderhoud een belangrijke rol.

Kozijnen zelf maken

Voor het vervangen van kozijnen die niet meer de moeite waard zijn om te repareren zijn er diverse mogelijkheden. In de eerste plaats kan men een voorkeur hebben voor een bepaald soort materiaal waarvan de kozijnen gemaakt moeten zijn.

Het profiel van een kozijn

Als het besluit is genomen om de bestaande kozijnen te vervangen door een nieuwe dan zijn diverse opties mogelijk.

Kozijnen renoveren

Bij het reguliere onderhoud van de woning zal er aandacht besteed moeten worden aan de staat van onderhoud van de kozijnen.

Het stellen van een kozijn

Het is belangrijk dat de kozijnen van een woning in een goede staat zijn. Het kan blijken dat deze aan vervanging toe zijn en er dus een keuze gemaakt moet worden voor het soort dat er vervolgens geplaatst gaat worden.

De verbinding van een kozijn

Bij het vervangen van kozijnen kan men kiezen uit verschillende materialen. Er zijn houten soorten die een zeer natuurlijke en klassieke uitstraling hebben, maar veel onderhoud vergen.

Kozijnen ontwerpen

Kozijnen zijn in allerlei soorten en maten en uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van verschillende materialen.

Kozijnen vervangen

Als de kozijnen aan vervanging toe zijn, dan staat men voor een aantal keuzes. Zo zal er een soort materiaal moeten gekozen worden en kan er ook bekeken worden of men zelf over gaat tot het vervangen van kozijnen.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Soorten kozijnen” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986168738{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column_text]Als men plannen heeft om een schuifpui te laten plaatsen of de bestaande te willen vervangen dan zijn daarvoor een aantal mogelijkheden.

De voordeur maakt een belangrijk onderdeel uit van de woning en fungeert ook vaak als blikvanger omdat mensen die de woning willen betreden dit via de voordeur doen.

De meeste kozijn vormen zijn rechttoe rechtaan en daar valt weinig fantasie in te ontdekken. Er zijn echter ook kozijnen die een ronde vorm hebben en daarmee een bijzonder fraaie uitstraling kunnen bewerkstelligen.

Als het kozijn van de buitendeur aan vervanging toe is zijn er meerdere mogelijkheden op het gebied van materialen, vormgeving en kleuren voor de buitendeur.

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen kozijnen die aan de weersomstandigheden worden blootgesteld en dus aan de buitenzijde en binnen in het huis geplaatst worden.

Kozijnen zijn een onmisbaar onderdeel van een woning, of deze nu dienst doen als omlijsting van deuren en ramen aan de buitenzijde van de woning of aan de binnenzijde.

In deze tijd kiezen veel mensen vooral voor gemak en hebben geen tijd of zin om onder andere aan het onderhoud van kozijnen tijd te verspillen als er ook een onderhoudsvrij kozijn bestaat.

Bij de keuze voor een kozijn voor een paneeldeur zijn er een aantal factoren die daarbij een rol spelen. Zo wordt er niet alleen gekeken naar het materiaal, maar zijn er ook nog andere elementen die invloed hebben op de keuze.

Om tot de keuze van een kozijn voor een tuindeur te komen, gaat er nog wel enige voorbereiding aan vooraf. In de eerste plaats moet bepaald worden van welk soort materiaal het kozijn voor de tuindeuren gemaakt moet worden.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Kozijnen prijzen” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986206120{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column_text]Als gebleken is dat de kozijnen aan vervanging toe zijn dan is de prijs voor de nieuwe kozijnen vaak van grote invloed. Hoeveel budget heeft u en wat voor keuzes moet u maken.

Kozijnen prijzen zijn van een aantal factoren afhankelijk. De prijs kan hoger of lager uitvallen al naar gelang de keuzes die gemaakt zullen worden. Een goed advies van de consumentenbond is het aanvragen van offertes om tot een goed vergelijk te komen.

Bepalen van uw budget en de mogelijkheid voor het afsluiten van een extra hypotheek

Een van de eerste stappen die genomen zal moeten worden om kozijnen aan te schaffen is het bepalen van het beschikbare budget. Het te besteden budget zal natuurlijk van invloed zijn bij de keuze voor de kozijnen en de prijs die ervoor betaald moet worden. Als men geen of onvoldoende spaargeld achter de hand heeft om kozijnen te kunnen bekostigen is daar een oplossing voor. Aangezien het plaatsen van kozijnen gericht is op onderhoud en verbetering van de woning kan er eventueel een hypotheek voor worden afgesloten. In dat opzicht is het dus mogelijk om aan de hand daarvan een budget te bepalen voor het kopen van kozijnen.

Wat bepaalt de hoogte van de prijs?

De prijs is onder meer afhankelijk van een aantal kenmerken.

 • Het soort materiaal waarvan de kozijnen gemaakt zijn. Hierbij kan men denken aan de materiaalsoorten zoals hout, kunststof en aluminium die in hun eigen soort ook gradaties in de prijs kunnen veroorzaken door een goede of minder goede kwaliteit van de materialen.
 • Het zelfstandig uitvoeren van de werkzaamheden. Door het zelfstandig plaatsen van kozijnen zal de totaalprijs natuurlijk fors lager uitvallen dan als men dit laat doen door een vakkundig bedrijf.
 • Het plaatsen van kozijnen is echter wel precies werk, dus wat dat betreft moet men er wel van op aankunnen dat het zelfstandig plaatsen deskundig wordt uitgevoerd. Het risico bestaat namelijk dat het alsnog tot een hogere totaalprijs leiden als de werkzaamheden opnieuw moeten worden uitgevoerd.
 • Het soort beglazing die erin zal worden geplaatst. Men kan er vanuit gaan dat de prijs voor HR++ beglazing hoog is, maar dat het rendement van deze beglazing de investering zeker rechtvaardigt gelet op de energiebesparing.
 • Het toepassen van ventilatieroosters en zal de keuze voor het profiel ook van invloed zijn op de uiteindelijke kozijnen prijs die betaald zal worden.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Kozijnen aanbieders” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986219401{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_custom_heading text=”Kozijnen vakspecialisten” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986229873{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_custom_heading text=”Kozijnen kopen” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986239680{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_custom_heading text=”Kozijnen offerte” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986260681{background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_custom_heading text=”Gebruikte kozijnen kopen” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ecaa11″ use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556986275697{background-color: #f7f7f7 !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”20px”][vc_wp_posts title=”Artikelen over kozijnen” number=”5″][vc_wp_text title=”Informatie”]Offerte zonnepanelen
Zonnepanelen plaatsen
Soorten zonnepanelen
Zonnepanelen vergelijken
Subsidie zonnepanelen
Werking zonnepanelen
Zonneboiler kopen
Beste zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]