Maak kennis met de taatsdeur voor in huis: een prachtige trend voor een chique interieur

taatsdeur-scharnierdeur

Wanneer jij je woning een make-over wil geven, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Soms kunnen de kleinste veranderingen al een hele nieuwe en frisse look en feel aan je woning geven. Een goed voorbeeld van een kleine maar ingrijpende verandering voor je interieur is het veranderen van de deuren in huis. Een taatsdeur zou prachtig staan en laat je interieur er luxe en uniek uitzien. Op deze pagina lees je alles over een prachtige trend in huis, de taatsdeur. Je komt erachter wat dit voor type deur is en waarom je er eentje in je woning zou kunnen overwegen. De voordelen van deze deuren in huis zijn de moeite waard.

Wat houdt een taatsdeur precies in?

Een taatsdeur wordt met een taatsscharnier aan je plafond en op de vloer bevestigd. Dit soort deuren worden in de sparing geplaatst, in plaats van een kozijn. Het unieke effect hiervan is dat een taatsdeur zelfs helemaal vanaf het plafond tot de grond kan lopen. Je ziet geen grove kozijnen meer en de deur sluit direct aan de zijkanten van de muur aan. Het taatsscharnier maakt het mogelijk om de deur zowel naar binnen als naar buiten te openen. Hierdoor krijg je een klapdeur effect en zal je nooit meer tegen een dichte deur aan botsen. De deuren zijn vaak van glas en metaal gemaakt. Hierdoor zien ze er luxueus en uniek uit in huis.

Waarom zou je voor een taatsdeur in huis willen kiezen?

De taatsdeur kent vele voordelen. Allereerst ben je voorgoed van lelijke kozijnen in huis af. De deur sluit perfect in het gat, waardoor je woning er meer als geheel uit komt te zien. De deuren zijn van duurzaam materiaal gemaakt, waardoor je er jaren van kunt blijven genieten. Het ontwerp is tijdloos, maar oogt ook erg artistiek en modern. Het zorgt ervoor dat je woning er in één keer luxer uit komt te zien. Verder zorgt het glas ervoor dat je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt kijken. Zijn de kids huiswerk aan het maken aan de keukentafel? Dan kun je dit vanuit de gang of de woonkamer zien.

Door het glas kun je dus meerdere ruimten met elkaar combineren, terwijl je de ruimten toch van elkaar kunt afsluiten. De meeste taatsdeuren kun je ook helemaal openzetten, zodat de balans tussen de verschillende ruimten al helemaal sterk is.