Voorkom ongemak dankzij drempelhulpen

drempelhulpen

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van drempelhulpen. Met name door senioren en bedrijven. Bijvoorbeeld voor verhuisbedrijven, bouwbedrijven en koeriers. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen en mogelijkheden? Je vindt de antwoorden hier.

Een drempelhulp voorkomt dat er extra inspanning nodig is of dat er iets valt. Ook zal de drempel minder snel beschadigen door de wielen die er geregeld tegen aan botsen. Ongemak, schade en onveilige situaties kunnen dus eenvoudig voorkomen worden met een oploop.

Tegenwoordig worden de meeste oplopen gemaakt van rubber. Dit materiaal heeft namelijk de volgende voordelen:

  • goede grip voor de wielen en de ondervloer
  • lagere uitvoeringen kunnen worden bijgesneden
  • het is relatief zwaar materiaal waardoor extra stabiliteit ontstaat
  • relatief zacht materiaal waardoor krassen meer worden voorkomen

Doordat rubber een stroef materiaal is, hebben wielen ook automatisch extra grip. Zelfs wanneer de oploop nat is, bijvoorbeeld door regen. Ook zal de oploop hierdoor minder snel gaan schuiven op de vloer. De drempelhulp hoeft daardoor vaak ook niet vast te worden bevestigd op de vloer.

Daarnaast is rubber vrij zwaar. Ook daardoor zal de oploop stabiel blijven liggen. Het gewicht maakt hogere oplopen van rubber, echter wel weer minder geschikt als mobiele drempelhulp.

Ook de sterkte is een voordeel. Dit voordeel zal je eerder verwachten bij metalen drempelplaten, maar ook rubber is sterk. Met name doordat de oplopen vaak zijn gemaakt van massief rubber. Desondanks kunnen lagere uitvoeringen vaak wat worden bijgesneden met een sterk stanleymes. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld de oploop tussen de twee deurkozijnen te laten passen.

De zachtheid zorgt er daarnaast ook voor dat krassen op de vloer meer worden voorkomen. Materialen zoals kunststof of metaal kunnen eerder krasjes veroorzaken. Echter kan een rubberen strip onder metalen drempeloplopen krassen eenvoudig voorkomen. Metalen drempelplaten kunnen ook geschikt zijn. Echter worden deze met name buiten gebruikt. Roest zal niet snel ontstaan, omdat tegenwoordig vaak gebruik wordt gemaakt van Roest Vrij Staal.

Waar zijn drempelhulpen te koop?

Met name via internet zijn veel drempeloplopen te koop. U vindt er verschillende soorten in diverse maten. Ook bieden sommige zorgwinkels of bouwmarkten een (beperkt) aanbod aan. U vindt diverse voorbeelden via de volgende link: drempelhulpen te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *