Gietvloer, wat zijn de voordelen?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er vandaag de dag een keuze kan worden gemaakt uit verschillende soorten vloeren om in je woning te integreren. Eén van de vele mogelijkheden waarover je beschikt is de zogenaamde gietvloer. Er zijn aan dit type van vloer heel wat interessante voordelen verbonden. Deze hebben er voor gezorgd dat er tegenwoordig in steeds meer woningen gebruik van wordt gemaakt. Ben jij ook benieuwd naar de interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van een gietvloer? Wij hebben ze voor je uitgezocht en stellen ze graag aan je voor hier op deze pagina! 

1.) Een gietvloer kan in alle RAL-kleuren worden uitgevoerd 

In eerste instantie kan er in de praktijk vaak worden vastgesteld dat veel mensen denken dat een gietvloer slechts in één enkele kleur beschikbaar is. Het gaat daarbij dan om het bekende, neutrale, ietwat grauwe grijs dat vroeger in het merendeel van de fabrieks- of bedrijfspanden werd gebruikt. Deze veronderstelling is in de praktijk helemaal niet correct, integendeel. Het is dan ook zo dat gietvloeren gerealiseerd kunnen worden in alle verschillende RAL-kleuren die er bestaan. De mogelijkheid om ze uit te voeren in al deze verschillende kleuren zorgt er uiteraard voor dat de gietvloer perfect tot haar recht komt in werkelijk elk interieur. 

2.) Gietvloeren zijn ongelofelijk onderhoudsvriendelijk

Voor veel mensen zijn de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van hun woning van cruciaal belang. Het spreekt namelijk voor zich dat niet iedereen zomaar veel tijd heeft om bezig te zijn met het schoonmaken van het huis. Dat is echter ook nergens voor nodig. De gietvloer staat er bijvoorbeeld om bekend ongelofelijk onderhoudsvriendelijk te zijn. Het schoonmaken is dan ook in een handomdraai mogelijk, niet in het minst omwille van het feit dat er geen voegen in terug te vinden zijn. Mede omwille van deze reden wordt er ook in sterk hygiënische ruimtes in de praktijk steeds vaker gekozen voor het gebruik van een gietvloer.

3.) Een gietvloer is combineerbaar met vloerverwarming

Lang niet alle vloeren die op de markt zijn terug te vinden zijn combineerbaar met vloerverwarming. Dat geldt wel voor de PU gietvloer. Je dient er wel rekening mee te houden dat vloerverwarming combineren met een epoxyvloer in de praktijk een behoorlijk stuk complexer is. Wil jij dus met andere woorden in jouw woning graag kunnen genieten van een echt kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke vloer die kan worden gecombineerd met vloerverwarming? Dan is de keuze voor een PU gietvloer wellicht al snel gemaakt. 

4.) Het plaatsen van een gietvloer neemt niet veel tijd in beslag

Voor het realiseren van bepaalde vloeren is er een behoorlijke hoeveelheid aan tijd vereist. Dit geldt niet voor de gietvloer, in tegendeel. In principe is het reeds binnen slechts enkele dagen tijd mogelijk om een gietvloer te realiseren in je woning. In minder dan één week is de vloer bovendien volledig uitgehard. Vanaf dan heb je dan ook de mogelijkheid om er terug meubels op te plaatsen. Wil jij dus met andere woorden liever niet lang geconfronteerd worden met bijvoorbeeld verbouwingen in je woning? Ook in dat geval zal meteen blijken dat de keuze voor een gietvloer erg interessant kan zijn. Je kunt je gietvloer het beste laten plaatsen door een specialist als G-Vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *